Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πατσίκας: «Σε αυτά τα μέρη παράγονται τα πιο νόστιμα και ποιοτικά ροδάκινα»

Ξεκίνησε χθες Πέμπτη και επίσημα το 2ο Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας που συνδιοργανώνουν ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και το Επιμελητήριο, από τις 15 έως και τις 18 Ιουνίου. Την αυλαία άνοιξε το συνέδριο για τις Δενδροκαλλιέργειες. Κατά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΤΟΒ και της
Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ζήσης Πατσίκας, αναφέρθηκε στο προϊόν αυτό που έχει κάνει την περιοχή μας «διάσημη», καθώς και τον στόχο του Φεστιβάλ, να του δώσουν ταυτότητα.
«Σε αυτά τα μέρη παράγονται τα πιο νόστιμα και ποιοτικά ροδάκινα του κόσμου. Αξίζει στους ανθρώπους μας η διοργάνωση ενός πραγματικού Φεστιβάλ, η δημιουργία ενός θεσμού που θα προβάλλει τους κόπους, θα δώσει ταυτότητα στο προϊόν άρα και στον τρόπο παραγωγής. Αυτή ήταν η φιλοδοξία μας από την πρώτη στιγμή, όταν αποφασίσαμε να ξαναζωντανέψουμε τα ιστορικά Φεστιβάλ παραγωγής του Τουριστικού Ομίλου. Σε αυτή την προσπάθεια νοιώθουμε ευλογημένοι που βρήκαμε στο δρόμο μας συνοδοιπόρους την Κοινοπραξία Οργανώσεων Παραγωγών, τους Συνεταιρισμούς, το Επιμελητήριο, τους τοπικούς φορείς και όλες τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις του κλάδου. 
Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά σήμερα μπορώ να πω πως η συνέχεια είναι ακόμα πιο απαιτητική. Δουλέψαμε πολύ για να καταφέρουμε για δεύτερη χρονιά να κρατήσουμε το Φεστιβάλ σε ένα υψηλό επίπεδο και να το ενισχύσουμε. Έτσι φέτος το συνέδριό μας είναι πάλι εδώ και έχει απαντήσεις για όλα, από καθημερινά θέματα που απασχολούν τον παραγωγό, μέχρι την οργάνωση της παραγωγής, τα συστήματα ποιότητας, την προώθηση και τα φορολογικά θέματα.
Φεστιβάλ όμως σημαίνει γιορτή και αμέσως μετά τη λήξη του συνεδρίου ξεκινάει μια πραγματική γιορτή για την πόλη», ανέφερε ο κ. Πατσίκας, παρουσιάζοντας επιγραμματικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που κορυφώνεται το απόγευμα της Κυριακής, με μία μεγάλη γιορτή γαστρονομίας στο πάρκο Ελιάς. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ