Quantcast

http://picasion.com/

Ισχυρός «σεισμός» στη Βέροια - Εκκενώθηκε μετά από «φωτιά» το Νοσοκομείο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ισχυρός σεισμός 6,2 ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι βορειοδυτικά της Βέροιας. Ο σεισμός είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς στον ισόγειο χώρο του Νοσοκομείου Βέροιας. Αμέσως οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου προχώρησαν στην εκκένωσή του, την ασφαλή μετακίνηση των ασθενών στον προαύλιο χώρο και την περαιτέρω περίθαλψή
τους, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να απεγκλωβίσει ασθενείς και εργαζομένους από το φλεγόμενο κτίριο. Ο τραγικός απολογισμός ήταν ένας νεκρός, αρκετοί τραυματίες ασθενείς και εργαζόμενοι, καθώς και ένας τραυματισμένος Πυροσβέστης. 
Ευτυχώς δεν πρόκειται για πραγματική είδηση αλλά για ένα φανταστικό σενάριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Νοσοκομείο, στα πλαίσια της άσκησης με κωδικό ονομασίας «Σώστρατος», που πραγματοποιείται στα νοσοκομεία της χώρας, έπειτα από αίτημα του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.). 
Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζόμενοι και εθελοντές, συμμετείχαν στην άσκηση που στέφθηκε με επιτυχία, ερμηνεύοντας άψογα και ρεαλιστικά τους ρόλους τους. Στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου είχαν στηθεί σκηνές από τον Στρατό για την περίθαλψη των τραυματιών, ενώ πρώτη κίνηση ήταν η απομάκρυνση ενός οχήματος που εμπόδιζε την έξοδο, από το γερανό της Τροχαίας.
Ακολούθησε η εκκένωση των θαλάμων από τους ασθενείς, η παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και ο απεγκλωβισμός ασθενή από τον πρώτο όροφο με γερανό της Πυροσβεστικής. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: 




















































































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ