Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ευρωπαίοι εκπρόσωποι ξεναγήθηκαν στη Βέροια

Εκπρόσωποι του πολιτισμού και του τουρισμού από έξι ευρωπαϊκές Περιφέρειες, της Ιταλίας, της Σουηδίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και του Βελγίου, έλαβαν μέρος στην εναρκτήρια συνάντηση της πολιτιστικής διαδρομής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», που πραγματοποιήθηκε χθες στη
Βέροια, στο χώρο του «Παύλειου Πολιτιστικού Κέντρου». Παρόντες στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βέροιας και στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι ευρωπαίοι εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ξεναγήθηκαν στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια και στις Αιγές, την πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας.



Η πολιτιστική διαδρομή «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» με προϋπολογισμό 175.000 ευρώ, υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές ως Επενδύσεις για Ανάπτυξη και Απασχόληση – Cult–RinG», συνολικού προϋπολογισμού 1.374.000 ευρώ, όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τους άλλους έξι εταίρους. Σ
υγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Europe, με διάρκεια 48 μήνες (α΄φάση για τα έτη 2017-2018 και β΄φάση για το 2019-2020). 

Οι Πολιτιστικές Διαδρομές χρησιμοποιούνται ως ισχυρά εργαλεία για την προώθηση και διατήρηση των κοινών και διαφορετικών πολιτισμικών ταυτοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχοντας μια καλύτερη κατανόηση της ιστορίας της Ευρώπης μέσω της διαπεριφερειακής ανταλλαγής ανθρώπων ιδεών και πολιτισμών. Οι πολιτιστικές διαδρομές αποτελούν πηγή καινοτομίας, δημιουργικότητας, δημιουργίας μικρών επιχειρήσεων και ανάπτυξης πολιτιστικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών. Οι ωφελούμενοι του έργου είναι περιφερειακές αρχές που επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη των πολιτιστικών διαδρομών, τόσο αυτών που ήδη υπάρχουν όσο και νέων διαδρομών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ