Αστυνομικοί Ρομά εντάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. και «ρίχνονται» στους καταυλισμούς

Σκέψεις για αλλαγή νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να ενταχθούν στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ, Ρομά, εξέφρασαν κατά την συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρογλου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν μια
τέτοια ενέργεια θα έχει αποτέλεσμα στους Ρομά, προκειμένου να ενταχθούν στην αστυνομία άτομα, τα οποία γνωρίζουν την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους. Υπενθυμίζεται πως παρόμοια σκέψη είχε εκφραστεί, χωρίς ποτέ να υλοποιηθεί και κατά το παρελθόν με την ένταξη μεταναστών αστυνομικών, για την καλύτερη εισχώρηση της ΕΛ.ΑΣ σε διάφορες εθνικότητες.


Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ανακοίνωσε ότι στα σχολεία που φοιτούν Ρομά θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα σε 15 από 25, αλλά είπε επίσης και ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ελεύθερης πρόσβασης των Ρομά - μόνο με απολυτήριο Λυκείου - στις Παιδαγωγικές σχολές αλλά και στα τμήματα Κοινωνιολογίας των ΤΕΙ.
«Μελετάμε και το νομικό καθεστώς ως προς τη δυνατότητα των μαθητών ρομά που παίρνουν απολυτήριο Λυκείου να εισάγονται σε ορισμένα ακαδημαϊκά τμήματα χωρίς εξετάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός
Από την πλευρά του ο Νίκος Τόσκας παραδέχθηκε ότι οι εντατικοί έλεγχοι που εφαρμόστηκαν από τον Μάρτιο «και είχαν διπλασιαστεί» δεν αποδείχθηκαν αρκετοί, ενώ σε συνέχεια όσων είπε ο υπουργός παιδείας, είπε πως οι Ρομά με απολυτήριο Λυκείου θα μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στις Αστυνομικές σχολές. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις