Quantcast

http://picasion.com/

Αγγελίνας: «Ασυντήρητοι έμειναν οι αγροτικοί δρόμοι στην Κουλούρα»

Το θέμα της συντήρησης των αγροτικών δρόμων στην περιοχή της Κουλούρας έφερε, μεταξύ άλλων, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Βέροιας ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας. Όπως ανέφερε, είχε θίξει το θέμα και πριν 1,5 μήνα, στην αρχή της αγροτικής σεζόν, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες στις εργασίες τους. Ωστόσο όπως είπε, η κατάσταση ακόμα παραμένει η ίδια, με λακκούβες παντού ενώ ακόμα δεν έχει περάσει το γκρέϊντερ για το πρώτο στάδιο της συντήρησης. «Πριν το Πάσχα έγινε ένα ξύσιμο 6 ημερών και αυτό παραμένει. Πέρασε μόνο από 2 δρόμους, από τους 30 της Κουλούρας. Σε συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο της Κοινότητας μου είπε πως το γκρέϊντερ δε θα έρθει καθώς υπάρχουν και αλλού ανάγκες. Αποτέλεσμα; Στη φουλ περίοδο των αγροτών, συντήρηση δεν έγινε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόβλημα κάποιων αδέσποτων που συναντάνε καθημερινά οι διερχόμενοι από τον κόμβο της Κουλούρας και τις γραμμές, τον κόμβο της Βέροιας, ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλα σημεία. Όπως ανέφερε, «πρόκειται για περιποιημένα σκυλιά που φαίνεται πως κάποιοι τα έχουν παρατήσει. Είναι κάτι οργανωμένο από κάποιους ή από άλλους δήμους; Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα από τον νέο αρμόδιο αντιδήμαρχο σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων στη Βέροια ή θα συνεχίσετε με το πρόγραμμα του προηγούμενοι αντιδημάρχου;»

Αναφέρθηκε επίσης στα παρτέρια που βρίσκονται στην είσοδο της πόλης από Θεσσαλονίκη, τα οποία χρειάζονται φροντίδα από το δήμο. «Τα χόρτα στο σημείο αυτό έχουν ξεπεράσει τα 2 μέτρα, ενώ σε κάποια σημεία μέσα από τα σιφώνια έχουν φυτρώσει και δέντρα. Είναι μια άσχημη εικόνα για τον επισκέπτη με το που εισέρχεται στην πόλη να αντικρίζει αυτό το θέαμα. Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στην Κουλούρα, με το πράσινο, που λόγω βροχοπτώσεων έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που έχουν καλυφθεί και οι ράμπες».

Τέλος, εξέφρασε ένα παράπονο των κατοίκων τον τοπικών κοινοτήτων, για παραμέληση και περιθωριοποίησή τους από τη δημοτική αρχή. «Η διοίκηση ασχολείται περισσότερο με τον αστικό ιστό και οι κάτοικοι εκφράζουν τα παράπονά τους», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ