Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τον Αύγουστο το 2ο «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» σε Βέροια και Σφηκιά

Το «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο δήμος Βέροιας, από τις 23 έως και τις 27 Αυγούστου. Με αφορμή τη διοργάνωση, η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε και η συμμετοχή συλλόγων από όλη την Ελλάδα, υλοποιώντας ένα κομμάτι του στόχου, να
ξεπεράσει τα όρια του δήμου και να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και πέρα.
«Η απόφαση πάρθηκε μετά από τη λήξη του πρώτου περσινού Φεστιβάλ, γιατί ο κόσμος το αγκάλιασε», ανέφερε αρχικά ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. «Τις ζητάει τέτοιες εκδηλώσεις ο κόσμος και συμμετείχε με χαρά», συνέχισε. Φέτος, υπάρχουν συμμετοχές και εκτός δήμου. Ήταν στόχος μας από την αρχή να ανοίξουμε το Φεστιβάλ, από τα όρια του δήμου, σε ολόκληρη την Ελλάδα και πέρα από τα σύνορα», είπε κλείνοντας.
Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Βασίλης Λυκοστράτης, λέγοντας αρχικά πως η επιτυχία του πρώτου Φεστιβάλ, δημιούργησε την ανάγκη του δεύτερου. «Ξεκινήσαμε πέρυσι με κάποιες ελλείψεις, ο κόσμος όμως το αγκάλιασε. Φέτος το Φεστιβάλ διευρύνθηκε με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, θα γίνει επιλογή των συμμετοχών, ενώ οι μέρες θα είναι οι ίδιες με πέρυσι. Η διαφορά είναι πως φέτος θα γίνουν 3 εκδηλώσεις σε Βέροια και 1 στα Πιέρια, στη Σφηκιά».
«Στόχος μας ήταν αρχικά το τοπικό επίπεδο και έπειτα το άνοιγμα πανελλαδικά και στη συνέχεια το διεθνές επίπεδο. Το αγκάλιασμα και η αγάπη του κόσμου οδήγησαν στη διοργάνωση του δεύτερου. Πέρυσι καταγράψαμε τις ελλείψεις και παραλείψεις και φέτος προσπαθήσαμε να τις καλύψουμε. Κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους του πολιτιστικούς συλλόγους να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Ιουνίου», ανέφερε ο Θανάσης Σιακαβάρας.
«Η επιτυχία μας χαροποίησε και μας γέμισε ευθύνες. Όλοι οι φορείς και σύλλογοι που έχουμε συστρατευθεί, θα καταφέρουμε να το κάνουμε θεσμό», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Παύλος Σαρημιχαηλίδης, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
Στις 23/8 θα γίνει η παρέλαση από την πλατεία Ωρολογίου έως την Πλατεία Δημαρχείου, όπου θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο. Στις 24/8 θα γίνει εκδήλωση στον αύλειο χώρο στου σχολείου πίσω από το γήπεδο της Βέροιας, στις 25/8 στον Προμηθέα, στις 26/8 στη Σφηκιά, ενώ στις 27/8 θα γίνει στο Ρολόι η τελετή λήξης Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ
«Ξεκινήσαμε πέρυσι δειλά και με μικρά βήματα. Φέτος, θα περάσει κάθε προσδοκία και θα φέρει κόσμο και από τους γύρω νομούς. Θα φτάσει η εποχή που θα έρχεται κόσμος από όλη την Ελλάδα, όπως γίνεται και για το καρναβάλι της Νάουσας», ανέφερε ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Βέροιας Στάθης Βακάλης. 
Στο κομμάτι των εθελοντών στάθηκε ιδιαίτερα ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας Βαγγέλης Μητρόπουλος. « Η συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, όχι μόνο τους γέμισε χαρά, καθώς τους γέμισε με δυναμικές μέρες, αλλά δέθηκαν μεταξύ τους, δημιούργησαν κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις. Τους βοήθησε να ξεφύγουν από το άγχος», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας παράλληλα κάλεσμα σε εθελοντές να συμμετέχουν και φέτος.
Τέλος, το λόγο πήρε η Πετρούλα Παπαδίνα, νέο μέλος της Επιτροπής, λέγοντας αρχικά πως το Φεστιβάλ έδωσε καρπούς και θα δώσει και άλλους. «Οι Έλληνες ξέρουν από πολιτισμό, το έχουν στο DNA τους. Το Φεστιβάλ μπορεί να αποκτήσει και διαγωνιστικό χαρακτήρα, να φέρει τουρισμό και ταυτόχρονα να τονώσει τους πολίτες της Βέροιας, που θα βγουν, θα γλεντήσουν, θα χαρούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ