Quantcast

http://picasion.com/

Ένα εκπληκτικό σκίτσο του Νικολαΐδη για τη Γενοκτονία

Η Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τιμάται στις 19 Μαΐου, με εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ημαθία από τους πολιτιστικούς Συλλόγους. Με αφορμή την ημέρα αυτή, ο γνωστός σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης και καθηγητής στο τμήμα εκμάθησης σκίτσου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας,
αφιέρωσε ένα εκπληκτικό σκίτσο, που απεικονίζει τον Γιωρίκα και τον Κωστίκα μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα να συνομιλούν. Ρωτάει ο Κωστίκας τον Γιωρίκα: «Γιωρίκα πει με έναν λόγο γιατί πρεπ' να πά σα εκδηλώσεις τη Γενοκτονίας;». Και ο Γιωρίκας απαντάει: «Έναν μονάχον; 353.000 θα λέγω σε».

Ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας
Λόγω των Εκδηλώσεων Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, η προγραμματισμένη συνάντηση σκίτσου που θα γινόταν το Σάββατο 20 Μαΐου, δεν θα γίνει. Οι δράσεις για τις Εκδηλώσεις Μνήμης θα πραγματοποιηθούνε και την Κυριακή, για τον λόγο αυτό, όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρέπει να τιμήσουμε και να μνημονεύσουμε τους προγόνους μας. Η επόμενη νέα συνάντηση με τους φίλους του σκίτσου, θα ανακοινωθεί μέσα στον μήνα Ιούνιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ