Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Περιστατικό στο Πλατύ «ευθύνεται» για την τραγωδία του ΟΣΕ;

Ένα περιστατικό που συνέβη στον σταθμό του ΟΣΕ στο Πλατύ Ημαθίας, φέρεται να ευθύνεται εμμέσως για το τραγικό δυστύχημα με τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας στο Άδενδρο, το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τη μαρτυρία στο «Έθνος» ενός επιβάτη της μοιραίας αμαξοστοιχίας, μια λογομαχία μεταξύ του ελεγκτή και δυο ρομά επιβατών,
σχετικά με την εγκυρότητα των εισιτηρίων τους, προκάλεσε καθυστέρηση στον σταθμό του Πλατέος, καθώς ο ελεγκτής επιχειρούσε τηλεφωνικά να διακριβώσει αν είχαν κοπεί τα κανονικά εισιτήρια, ενώ απειλούσε να καλέσει και την Αστυνομία.

«Αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου ήμασταν μόνο εμείς και μία γυναίκα ελέγκτρια, η οποία έχει τραυματιστεί σοβαρά. Σκέφτηκα πως έπειτα από αυτήν την καθυστέρηση ο μηχανοδηγός μπορεί να ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα για να προλάβει την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στη Θεσσαλονίκη. Στα εισιτήριά μας έγραφε ως ώρα άφιξης 21.39 και είχαμε αργήσει. Το δυστύχημα έγινε 21.45», είπε.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Νίκος Λάζου, δήλωσε επίσης στο Έθνος, άγνοια για το περιστατικό, προσθέτοντας, πάντως, πως εκτιμά ότι δεν μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο στο δυστύχημα. «Δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση στους συναδέλφους για αυστηρή τήρηση του χρόνου των δρομολογίων. Έχουμε όλοι συναίσθηση πως μεταφέρουμε ανθρώπινες ζωές και τηρούμε απόλυτα τους κανόνες», επεσήμανε ο κ. Λάζου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ