Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γκίμας: «Αγωνιστήκαμε ηρωικά, πέσαμε δίκαια - Τα χρήματα φτιάχνουν τις ομάδες»

«Χείμαρρος» ήταν ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Φίλιππου Δημήτρης Γκίμας στην απολογιστική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ηλία Λαζό με το τέλος του πρωταθλήματος. Ο Φίλιππος υποβιβάστηκε στην Γ' Εθνική κατηγορία, κάτι που όπως είπε δεν είναι ντροπή ούτε καταστροφή, άλλωστε η δουλειά που έγινε φέτος αντιστοιχεί για αυτόν σε πρωτάθλημα. Μάλιστα, θέλησε να περάσει το μήνυμα πως για πρώτη φορά έχει μπει ο στόχος τόσο νωρίς, πως του χρόνου η ομάδα θα κάνει πρωταθλητισμό. Αναφέρθηκε σε πολλά, στις λιποταξίες παικτών στην αρχή της σεζόν, στην έλλειψη υποδομών αλλά και στα χρήματα που παίζουν τον βασικό ρόλο για να φτάσει ψηλά μια ομάδα. 
«Όταν ξεκινήσαμε προετοιμασία όλοι θεωρούσαν ότι η ομάδα θα υποβιβαστεί και ότι είναι ομάδα τοπικού πρωταθλήματος. Δεν τα λάβαμε υπόψη, είχαμε πίστη ότι θα προχωρούσαμε και τα πρώτα αποτελέσματα μας δικαίωσαν. Τελείωσε ο 1ος γύρος με 6 νίκες, σκορ άνετης παραμονής. Μας κόστισε η άδικη και πρωτοφανής τιμωρία Κοθρά, πάνω που βρίσκαμε το ρυθμό μας. Εκεί χάσαμε τρεις παίκτες, τον έναν με λιποταξία, κάτι χωρίς προηγούμενο. Ο λόγος για τον Paros που όσο ήταν εδώ μας βοήθησε μεν, αλλά δεν έχει ξαναγίνει παίκτης 18 χρονών να εγκαταλείπει ομάδα με το καλημέρα γιατί ήθελε να παίζει παραπάνω. Και δυο παιδιά που τραυματίστηκαν άργησαν να επανέλθουν. Μείναμε μόνο με 7 παίκτες! Διεκδικήσαμε παιχνίδια με ελλιπή σύνθεση. Δεν είχαμε προπόνηση. Με 7 παίκτες, είχαμε να παίξουμε διπλό στην προπόνηση από τον Γενάρη! Φτάναμε στο σημείο να κάνουμε φιλικά παιχνίδια για να παίξουμε 5Χ5. Αγωνιστήκαμε ηρωικά και δίκαια υποβιβαστήκαμε. Παίζαμε με τους μικρότερους παίκτες όχι σε ρόλο γλάστρας αλλά σε ρόλο κανονικών παικτών».

Σχετικά με το ρόστερ και την έλλειψη παιδιών από τη Βέροια είπε πως «Ο Φίλιππος τα προηγούμενα χρόνια είχε στα χέρια του ότι πιο αξιόλογο είχε βγει. Κατά καιρούς τους φέραμε. Όταν η ομάδα υποβιβάστηκε από την Α2 οι παίκτες αυτοί έπρεπε να αναζητήσουν μια καλύτερη προσφορά. Τα παιδιά ήθελαν να συνεχίσουν αλλά η αξία τους δε μπορούσε να ικανοποιηθεί από το Φίλιππο. Σημειωτέον πως άπαντες είναι ξοφλημένοι, ο Φίλιππος δεν έχει οφειλή ούτε 1 ευρώ. 
Νέοι παίκτες που να μπορούν να παίξουν στην Α2 δεν υπάρχουν. 
Σε ποιον γονιό να πω ότι πρέπει το παιδί του από πού μικρή ηλικία να ακολουθήσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας, που σημαίνει 3 ώρες την ημέρα στο γήπεδο και χωρίς την υπόσχεση ότι θα φάει ψωμί από το μπάσκετ. Ότι πρέπει να μπει το σχολείο σε δεύτερη μοίρα αν θέλει να επενδύσει στο μπάσκετ. Και ποιο θα είναι το μέλλον του; Να κάνει προπόνηση στην Εληά; Η πραγματικότητα λέει ότι το παιδί πρέπει να φύγει για να εξελιχθεί. Υποδομές δεν υπάρχουν, γήπεδο κανονικό δεν έχουμε στη Βέροια. Οι ταχύτητες έχουν αλλάξει και τα υπάρχοντα γήπεδα δεν μπορούν να καλύψουν. Πρέπει να γίνει κανονικό γήπεδο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους προέδρους που πέρασαν από την ομάδα και και τα χρήματα, το Α και το Ω για να φτιαχτεί μια ομάδα. «Στην 18χρονη πορεία μου με τον κόουτς Μπλατσιώτη, γνωρίσαμε πολλές καλές και κακές στιγμές. Όταν εγκατέλειψε ο Ουσουλτζόγλου φυτοζωούσαμε στο τοπικό πρωτάθλημα. Στη συνέχεια με την αγάπη και τα χρήματα των Αφων Φύκατα καταφέραμε να μπούμε στις Εθνικές κατηγορίες να πέσουμε και να επιστρέψουμε. Έπειτα ήρθε ο Γιώργος Τραπεζανλίδης, χάρη στα χρήματα και τη φιλοδοξία του οποίου η ομάδα έφτασε στην Α2. Η ομάδα δε φτάνει από τους προπονητές. Τις ομάδες τις φτιάχνουν τα χρήματα. Εμείς προσπαθούμε να πιάσουν τόπο τα χρήματα. 
Τα τελευταία δυο χρόνια η ομάδα μας έχει γλυτώσει τη διάλυση από τον Ηλία Λαζό. Δεν έχει συνδυάσει το όνομά του με κάποια επιτυχία αλλά είναι εδώ. Το ότι πέφτουμε Γ΄Εθνική δεν είναι ντροπή ή απαξίωση, ούτε καταστροφή. Δεν έχω καμία θλίψη και απογοήτευση από τη φετινή χρονιά. Η δουλειά και η προσπάθεια που κάναμε για μένα είναι πρωτάθλημα. 
Δεν είμαστε ομάδα του στοιχήματος και του παρασκηνίου. Όποιος βάζει τα λεφτά του τα χάνει. Είμαστε χαζορομαντικοί. Θα αγωνιστούμε σκληρά και στη Γ΄Εθνική και η ομάδα θα κάνει πρωταθλητισμό δημιουργώντας  όμως κορμό, ανθρώπους γύρω μας που θα εμπνευστούν και θα βοηθήσουν. Βάζουμε για πρώτη φορά στόχο τόσο νωρίς», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γκίμας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ