Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το βιβλίου του Μάκη Ρουσομάνη «Απαγορεύεται η είσοδος στον θάνατο» παρουσιάστηκε στη Βέροια

Το νέο μυθιστόρημα του Μάκη Ρουσομάνη με τίτλο «Απαγορεύεται η είσοδος στον θάνατο» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 26/4 στη Βέροια. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Βουδούρης, ο οποίος έκανε και μια εκτενή αναφορά στο βιογραφικό του συγγραφέα. Ο Μάκης Ρουσομάνης συστήθηκε στο κοινό ερμηνεύοντας το
τραγούδι «Κοιμήσου Περσεφόνη», συνοδευόμενος από τους μουσικούς Σωτήρη Σιάκκα και Αλέξανδρο Τριανταφύλλου. Η μουσική συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς, εναλλασσόμενη με συζήτηση, τις τοποθετήσεις για το μυθιστόρημα από τις συγγραφείς Βιβή Κοντοπούλου και Ευαγγελία Παπανίκου και τη μεταφράστρια Λένα Αλεξάκη και τα αποσπάσματα που διάβασε η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη. Δείτε φωτογραφίες και λίγα λόγια για το βιβλίο:


















Λίγα λόγια για το νέο βιβλίο:

«Φως και εικόνες μπροστά μου. Γνώριμοι άνθρωποι και μυρωδιές οικείες. Φαγητά μεζεκλίκια και καφέδες. 

Στην Σμύρνη Τούρκικος και στην Αθήνα Ελληνικός»

Σμύρνη 2013
Εκείνος ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός μικρού αγοριού. Ήταν 40 χρονών και Τούρκος Μουσουλμάνος. Ήταν όμορφος Ανατολίτης που η δουλειά του τον έκανε ακόμη πιο γοητευτικό στα γυναικεία βλέμματα ως ξεναγός σε Ελληνικά γκρουπ που έφταναν για αναψυχή στην Σμύρνη. Ήταν ο Κενάν.
Αθήνα 2013
Εκείνη ήταν παντρεμένη και μάνα. Ήταν 30 χρονών και καρκινοπαθής.
Ήταν Ελληνίδα και Χριστιανή ορθόδοξη. Ήταν όμορφη αλλά και άσχημη αφού είχε αφεθεί στην καθημερινότητα, στην ασθένειά και στην ρουτίνα της ζωής κοιτάζοντας την οικογένειά της και την δουλειά της,ως οδηγός ταξί στην Αθήνα. Ήταν η Θάλεια.
Πέργαμος Μικράς Ασίας 160 π.Χ.
Η νεαρή κοπέλα περνούσε τον μεγάλο διάδρομο με τους κίονες περίπου ενός χιλιόμετρου που οδηγούσε στο χώρο του ιερού του Ασκληπιού βασταζόμενη από την μητέρα της.
Ήταν πρωί και ο καιρός δεν ήταν και τόσο ζεστός ακόμη.
Δυο σημάδια, σαν μικρές ουλές στον αριστερό μαστό της είδε εκείνο το πρωινό, και πήραν το δρόμο για το Ασκληπιείο,μα δε το είπε σε κανέναν.
Ήταν πολύ ερωτευμένη με τον ξανθό Αχιλλέα από την Έφεσο,που είχε εγκατασταθεί στην Πέργαμο εδώ και λίγο καιρό.
Τα πόδια της κόπηκαν πιο πολύ καθώς περπάταγαν στο θεραπευτήριο του Ασκληπιού και είδε την μεγάλη επιγραφή στα Ελληνικά που έγραφε:
«Εν ονόματι των θεών απαγορεύεται η είσοδος εις το Θανάτο»
-Ένα ταξίδι στη Σμύρνη... Ένας έρωτας στο σήμερα, μεταξύ ενός Τούρκου και μιας Ελληνίδας. Μια εκδίκηση, που έρχεται απ την Ελληνιστική εποχή και μας ταξιδεύει στο Ασκληπιείο της Αρχαίας Πέργαμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ