Quantcast

http://picasion.com/

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τους Νεομάρτυρες και τo Ολοκαύτωμα στη Νάουσα (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή του Θωμά εορτάζεται στη Νάουσα η εορτή των Δισχιλίων Νεομαρτύρων (μαρτύρησαν το 1822) καθώς επίσης και η 195η επέτειος του Ολοκαυτώματος της πόλεως. Το εσπέρας του Σαββάτου τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναούσης ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Νεομαρτύρων, χοροστατούντος του
σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντων των σεβασμιωτάτων Κοζάνης κ. Παύλου, Νιέρι κ. Νεοφύτου, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνου και Βεροίας κ. Παντελεήμονος. 
Μετά το τέλος του Εσπερινού τελέστηκε μεγαλοπρεπής λιτανεία προς τον χώρο του μαρτυρίου (Κιόσκι) όπου τελέστηκε αρτοκλασία και ο σεβ. Νέας Κρήνης κ.Ιουστίνος κήρυξε το θείο Λόγο.
Την Κυριακή 23 Απριλίου του Θωμά στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που προέστη ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος, συλλειτουργούντων των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, ο οποίος κήρυξε και το θείο Λόγο, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, Νιέρι κ. Νεοφύτου και Βεροίας κ. Παντελεήμονος. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία επί τη 195η επετείω του Ολοκαυτώματος, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.
Ακολούθησε τρισάγιο στο χώρο θυσίας «Στουμπάνου» και ρίψη στεφάνου στον καταρράκτη στον οποίο θυσιάστηκαν οι Ναουσαίες γυναίκες με τα μικρά τους παιδιά για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στον τόπο μαρτυρίου των 1241 Νεομαρτύρων και ακολούθησε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Δείτε φωτογραφίες:
























Δείτε όλες τις φωτογραφίες του Σαββάτου ΕΔΩ και της Κυριακής ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ