Συγκινημένος ο Μητσοτάκης στη Βεργίνα

Στη Βεργίνα βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 23/4 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποίησε σήμερα σε Νάουσα και Βέροια. Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και τους βασιλικούς τάφους, ενώ βλέποντας την πλακέτα που βρίσκεται στο στέγαστρο του μουσείου η οποία αναφέρει ότι τα εγκαίνιά του έγιναν το 1993 από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη παρουσία και της τότε υπουργού πολιτισμού Ντόρας Μπακογιάννη ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε: «Θυμάμαι εκείνες τις στιγμές, δεν παρέστη ο ίδιος στα εγκαίνια αλλά ήρθα αργότερα με άλλη ιδιότητα».

Αμέσως μετά την ξενάγησή του δήλωσε «Πραγματικά ξεχωριστή η συγκίνηση να επισκέπτομαι σήμερα, για άλλη μια φορά - αλλά για πρώτη φορά με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας - τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών και να έχω τη δυνατότητα να ξεναγηθώ στους βασιλικούς τάφους των Μακεδόνων βασιλέων.
Το μνημείο αυτό δεν είναι τυχαία ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Είναι ένα μνημείο, το οποίο ξεπερνάει τα ίδια τα όρια του Ελληνικού πολιτισμού, δείχνει το μεγαλείο του Μακεδονικού πολιτισμού σε όλη του την έκταση. Είναι ένας αρχαιολογικός χώρος τον οποίο πιστεύω ότι ο κάθε επισκέπτης της Μακεδονίας θα πρέπει να επισκέπτεται.
Αυτήν τη στιγμή, 200.000 άνθρωποι επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο κάθε χρόνο. Τολμώ να πω ότι ο αριθμός αυτός μπορεί και πρέπει να αυξηθεί πολύ περισσότερο.
Πιστεύω ότι κεντρικός στόχος της προώθησης αυτού του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας θα πρέπει να είναι η σύνδεση του Ελληνικού πολιτισμού με το τουριστικό προϊόν.
Έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες στη χώρα μας να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αυτά τα ξεχωριστά, σπάνια και μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία. Και να μπορούν έτσι να κάνουν αυτό το ταξίδι επιστροφής στο χρόνο και να βλέπουν σε όλη του την έκταση το μεγαλείο του Μακεδονικού πολιτισμού.
Εύχομαι - και θέλω να συγχαρώ εδώ και την τοπική εφορεία, για την πραγματικά εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει - τα σχετικά έργα, τα οποία δρομολογούνται, να ολοκληρωθούν γρήγορα. Έτσι ώστε ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου να είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες, οι οποίοι κάνουν τον κόπο να επισκεφθούν αυτήν την πανέμορφη γωνιά της πατρίδας μας».

Δημοφιλείς αναρτήσεις