Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Υπερψηφίστηκε η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία - Τι ψήφισαν οι Βουλευτές Ημαθίας

Η πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ, να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, κατά τα έτη 1997 – 2014 συγκέντρωσε απόψε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων της Ολομέλειας, με 187 ψήφους υπέρ και 79 κατά. Η πρόταση της ΝΔ, να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, κατά τα έτη 1996 μέχρι σήμερα, δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, καθώς ψηφίστηκε από 107 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 151, και 21 βουλευτές ψήφισαν «παρών». Στην ονομαστική ψηφοφορία επί των δύο προτάσεων για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ (Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης, Χρήστος Αντωνίου) και ΑΝΕΛ ψήφισαν «ναι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «όχι» στην πρόταση της ΝΔ.

Οι βουλευτές της ΝΔ (Απόστολος Βεσυρόπουλος) ψήφισαν «όχι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «ναι» στην πρόταση της ΝΔ.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Θανάσης Θεοχαρόπουλος) δήλωσαν ότι στηρίζουν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, επειδή δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών και η στάση τους λογίζεται «παρών» και στις δύο προτάσεις.

Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «ναι» και στις δύο προτάσεις.

Το ΚΚΕ ψήφισε «ναι» και στις δύο προτάσεις.

Η Ένωση Κεντρώων, ψήφισε «παρών» και στις δύο προτάσεις.

Το Ποτάμι ψήφισε «ναι» και στις δύο προτάσεις.
Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος, εισηγήθηκε η Επιτροπή να απαρτίζεται από 23 μέλη και να ολοκληρώσει τις εργασίες μέσα σε τρεις μήνες από την έναρξη των εργασιών της. Τα κόμματα, έχουν προθεσμία μέχρι την 21η Απριλίου, να παραδώσουν τα ονόματα των βουλευτών που θα συμμετάσχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλό επίπεδο έντασης με τον πρωθυπουργό να κατηγορεί τόσο την Αντιπολίτευση όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «βέρτιγκο».

Τσίπρας: Η Αντιπολίτευση βρίσκεται σε «βέρτιγκο»

Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε «βέρτιγκο» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας παρατήρησε ότι έβαλε όλα τα λεφτά του στην καταστροφή και τώρα που αυτή δεν ήρθε, αισθάνεται αμήχανα. «Κατανοώ το βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται η αντιπολίτευση και γι αυτό θα είμαι πιο επιεικής με τον κ. Μητσοτάκη», είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για τις προτάσεις για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για θέματα Υγείας. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας είπε ότι η συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη είναι σαν του τζογαδόρου που πάει στο καζίνο και χάνει συνεχώς.
Σε ότι αφορά στο αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές άμεσα τόνισε πως κινδυνεύουν να γίνουν οι γραφικοί του χωριού και για τον κ. Μητσοτάκη ότι κινδυνεύει να είναι ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ζητάει για 4 χρόνια εκλογές κι αυτές δεν θα γίνονται και όταν γίνουν θα τις χάσει. «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και όταν γίνουν θα τις χάσετε κιόλας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας . Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του στη συμφωνία στην Μάλτα και τόνισε πως πήραμε μια συμφωνία συνολική και ξεκαθάρισαν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και η αξιωματική αντιπολίτευση έμεινε να μετρά τις αντιφάσεις της. 

Από την άλλη πλευρά και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι η διαπραγματευτική ομάδα «συνομολόγησε τέταρτο μνημόνιο χωρίς λεφτά».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνομολογήσατε τέταρτο μνημόνιο χωρίς λεφτά»

Την ανάγκη να καλυφθεί μεγαλύτερη περίοδος για την έρευνα σχετικά με την Υγεία, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής εμφανίστηκε θετικός στην εξεταστική αλλά να συμπεριληφθεί και το 1996 και η θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ωστόσο, πριν τις αναφορές του για το θέμα της συζήτησης ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης στα θέμα της διαπραγμάτευσης. Λάβρος εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης, την οποία χαρακτήρισε Βατερλό για την κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε πως τα μέτρα που θα έρθουν θα είναι οδυνηρά για όλους». Αναλυτικά ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης: «Η διαπραγμάτευση αυτή αποτελεί το Βατερλό για την κυβέρνηση Τσίπρα. Προσπαθούν να παρουσιάσουν την διαπραγμάτευση σαν εθνικό θρίαμβο. Οι πολίτες όμως πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την συμφωνία. Τα μέτρα είναι οδυνηρά για όλους τους Έλληνες και παραβιάζουν κάθε κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα και μετά την λήξη της διακυβέρνησής της». Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να κάνει μια σύγκριση των νέων μέτρων που έρχονται με όσα είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά.  Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ισορροπία τρόμου και καταστροφής. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αλλά δυστυχώς τα ψέματα δεν ευνοούν την χώρα». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ