Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα Σκόπια - Ανησυχία για τους Βεροιώτες επιχειρηματίες

Δραματική τροπή λαμβάνουν οι πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές οπαδοί του VMRO -DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, εισέβαλαν χθες στο κοινοβούλιο και επιτέθηκαν σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, οι οποίοι εκείνη την ώρα εξέλεγαν πρόεδρο του
Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν 4 βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Ζόραν Ζάεφ. Ένας από τους τραυματίες βουλευτές, ο αλβανικής καταγωγής Ζιαντίν Σελά είναι σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, χτυπημένος από τους εισβολείς στο κοινοβούλιο. «Δίνει μάχη για τη ζωή του» σύμφωνα με αναφορές των σκοπιανών ΜΜΕ στο twitter. Περίπου στις 11 το βράδυ και σύμφωνα με την εφημερίδα Dnevnik η αστυνομία έχει διαλύσει με δακρυγόνα το πλήθος και έχει καταφέρει να βγάλει από το κοινοβούλιο περίπου 30 βουλευτές. Κατά την εφημερίδα, δέκα αστυνομικοί τραυματίσθηκαν όταν το πλήθος εισέβαλε στο κοινοβούλιο. Λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκε Ιβανοφ συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ήδη, πάντως, η δυνατότητα να γίνει αυτή η σύσκεψη αμφισβητείται, ενώ αποδίδονται ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και στον πρόδρο της χώρας, ο οποίος επιχείρησε σε διάγγελμα- δήλωσή του να εμφανισθεί ενωτικός. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τον Τζαφέρι ως πρόεδρο του κοινοβουλίου.
Ανησυχία για τους Βεροιώτες επιχειρηματίες!
Η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στην γειτονική χώρα, έχει φέρει σε έντονη ανησυχία, δεκάδες Βεροιώτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ο κίνδυνος μιας γενικευμένης αποσταθεροποίησης είναι πιο ορατός από ποτέ, ενώ η οικονομική ανασφάλεια έχει κυριεύσει τις επενδύσεις. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε γνωστός Βεροιώτης βιοτέχνης, ο οποίος δραστηριοποιείται στην συγκεκριμένη χώρα για πάνω από 10 χρόνια, η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη, με τους οπαδούς των δύο κομμάτων να βρίσκονται σε πόλωση. Αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας, με αποτέλεσμα όλες οι επιχειρηματικές κινήσεις να έχουν «παγώσει. Φοβόμαστε, γιατί έχουμε επενδύσει πακτωλό χρημάτων στα Σκόπια και σε μια ενδεχόμενη οικονομικοπολιτική κατάρρευση της χώρας, θα χάσουμε τα λεφτά και τις επιχειρήσεις μας», μας τόνισε χαρακτηστικά και συνέχισε: «Είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον των Σκοπίων και για το λόγο αυτό σκέφτομαι να αποσύρω τα κεφάλαιά μου. Ενώ στα πρώτα χρόνια φαινόταν μια σωστή επένδυση, η οποία θα μου απέφερε αρκετά κέρδη, τελικά αποδείχθηκε πως μια χώρα, η οποία βρίσκεται εκτός Ευρωζώνης είναι ευάλωτη οικονομικά» κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ