Quantcast

http://picasion.com/

Αντίο με τριάρα είπε στη Super League η Βέροια

Το ρέκβιεμ μιας σπουδαίας και σπάνιας σχέσης για την Ξάνθη γράφτηκε στη νίκη με 3-0 επί της Βέροιας. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου αποχαιρέτησε τους «ακρίτες» μετά από τρία χρόνια επιτυχιών, με τους Ξανθιώτες να απολαμβάνουν έναν τελικό κυπέλλου, μία έκτη θέση (φέτος), μία όγδοη (2015) και μία 13η (2016). Ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν ο πρωταγωνιστής της
αναμέτρησης και τιμήθηκε από την ΠΑΕ και από τους φιλάθλους του συλλόγου, πριν από την έναρξη του αγώνα. Μάλιστα, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, προσφέροντας συγκινητικές εικόνες την ώρα που αγκάλιαζε έναν έναν τους παίκτες του, πριν βγουν αναμνηστική φωτογραφία με τη φανέλα 108, όσα και τα παιχνίδια στην Ξάνθη, στον δεύτερο μακροβιότερο προπονητή της Super League (μετά από τον Γιάννη Πετράκη του ΠΑΣ Γιάννινα).
Την ώρα που ο Λουτσέσκου καθόταν στην άκρη του πάγκου της Ξάνθης φορώντας κασκόλ της ομάδας, στον άλλο πάγκο βρισκόταν ο Απόστολος Τερζής για τη δεύτερη φετινή θητεία του ως υπηρεσιακός, στο πόστο του Ράτκο Ντόστανιτς, που ταξίδεψε εσπευσμένα στο Βελιγράδι με πρόβλημα υγείας, ώστε να επισκεφτεί τον προσωπικό καρδιολόγο του. Σε αυτό το κλίμα και με πολλές αλλαγές για τη "βασίλισσα του βορρά", οκτώ σε σχέση με τη νίκη 4-3 επί του Αστέρα Τρίπολης την προηγούμενη εβδομάδα, δεν περίμενε πολλά από αυτόν τον αγώνα.



Το παιχνίδι είχε σχετικά καλό ρυθμό, με τους πιο έμπειρους παίκτες της Ξάνθης να μην υποτιμούν τους νεαρούς παίκτες της Βέροιας. Τελικές υπήρξαν εκατέρωθεν, μέχρι ο Χαμζά Γιουνές κάνει το 1-0 με σουτ εντός περιοχής, φτάνοντας τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα. Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο Τυνήσιος είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ, με την Ξάνθη να έχει πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Μία φάση που υπό άλλες συνθήκες θα προκαλούσε μεγάλη συζήτηση ήταν αυτή στο 45ο λεπτό, όταν ο Αντόνιο Μεχία έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Αλέξανδρο Δόρη, τραυμάτισε τον 18χρονο επιθετικό στην προσπάθειά του να του πάρει την μπάλα και από αυτήν τη φάση άρχισε η αντεπίθεση της Ξάνθης. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Γιουνές έδωσε ασίστ στον Καρίμ Σολτάνι που από κοντά έγραψε το 2-0. 

Στο 2ο ημίχρονο κι ενώ τα πάντα είχαν κριθεί, οι γηπεδούχοι είχαν τις περισσότερες καλές στιγμές. Γιουνές και Σολτάνι στην επίθεση απειλούσαν διαρκώς και μάλιστα ο Τυνήσιος βρήκε ακόμα ένα τέρμα, στο 75ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, παρ' όλα αυτά, ολοκλήρωσε τη χρονιά τρία γκολ πίσω από τον πρώτο σκόρερ της Super League, Μάρκους Μπεργκ. Οι αλλαγές των δύο προπονητών (μάλιστα ο Λουτσέσκου τις έκανε μαζεμένες στο 68') ολοκληρώθηκαν πριν από το τελευταίο τέταρτο του αγώνα και είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, όπως και τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η νίκη έφερε την Ξάνθη στην 6η θέση στο τελευταίο παιχνίδι του Λουτσέσκου στον πάγκο της, ενώ η Βέροια ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα ως 16η (ουραγός) και έχοντας κι η ίδια προβλήματα με την αδειοδότησή της, μοιάζει απίθανο να μην αγωνιστεί στη Football League (ή και χαμηλότερα) τη νέα σεζόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ