http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποντιακά πιτάκια σάτσ’ περέκ στο τηγάνι

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Τα περέκ ήταν φύλλα που ψηνόταν στο σάτσ’, έναν κυρτό λαμαρινένιο δίσκο, που έμπαινε πάνω στη φωτιά. Στη σύγχρονη κουζίνα μπορούμε να τα ψήσουμε στο τηγάνι. Είναι πολύ εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους και είναι πεντανόστιμα. Μπορείτε να τα γεμίσετε με τυρί φέτα, κασέρι, χόρτα, αυγά ή και οτιδήποτε άλλο της
αρεσκείας σας. Η συνταγή μας είναι για 6-8 κομμάτια αλλά τα περέκ μπορούν να γίνουν και ατομικά.

Υλικά
6 Φύλλα
Ελαιόλαδο ή αγνό βούτυρο
Γέμιση
Τυρί φέτα, κασέρι ή χόρτα ή αυγά (και οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας σας).

Εκτέλεση
Λαδώνουμε το τηγάνι και το θερμαίνουμε ελάχιστα (χωρίς να καεί). Γεμίζουμε ένα ταψί με νερό για να βρέξουμε τα φύλλα. Βουτάμε 3 φύλλα περέκ ένα ένα για 5 δευτερόλεπτα πριν τα τοποθετήσουμε στο τηγάνι. Τα στραγγίζουμε κ αφού τα βάλουμε στο τηγάνι απλώνουμε την γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και βάζουμε άλλα 3 καλά βρεγμένα φύλλα από πάνω. Με ένα πιάτο αναποδογυρίζουμε την πίτα και αφού βάλουμε λίγο ακόμα λάδι στο τηγάνι την ξανατοποθετούμε ώστε να ροδίσει και από την άλλη μεριά.

Η πίτα μπορεί να γίνει και ατομική με ένα φύλλο αντί για έξι. Λαδώνουμε το τηγάνι κ τοποθετούμε το φύλλο βρεγμένο καλά στο τηγάνι αφού το έχουμε στραγγίσει. Προσθέτουμε στη μισή επιφάνεια του γέμιση. Το αφήνουμε λίγο να ψηθεί και το διπλώνουμε σαν «μαντηλάκι».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ