Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

H μάχη της παραμονής: Στα «σχοινιά» η Βέροια

Η Βέροια δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα σε ακόμη ένα παιχνίδι της, διατηρήθηκε στην «ουρά» της βαθμολογίας και παραμένει το μεγάλο αουτσάιντερ για την παραμονή, αλλά η μάχη της σωτηρίας αναμένεται καυτή... Εκτός από τη μάχη των πλέι οφ όπου παίζουν... μπάλα τουλάχιστον έξι ομάδες, το ίδιο ενδιαφέρουσα είναι για τη φετινή χρονιά κι εκείνη για την παραμονή στην κατηγορία. Σίγουρα δε πολύ περισσότερο από την προηγούμενη σεζόν, όπου η 14η Βέροια τερμάτισε στο +10 από τον 15ο Πανθρακικό που υποβιβάστηκε. Τα πράγματα ωστόσο είναι σαφώς χειρότερα τη φέτος για τη «Βασίλισσα του Βορρά», η οποία από το ξεκίνημα κιόλας του πρωταθλήματος φάνταζε ως εκ των φαβορί για υποβιβασμό, μαζί με τον Ηρακλή. Τα προγνωστικά εν τέλει δεν διαψεύδονται, καθώς αυτές οι δύο ομάδες παραμένουν εδώ και καιρό στην ουρά της βαθμολογίας (βγήκε για πολύ λίγο ο Ηρακλής) και μαζί με τους Λεβαδειακό, Λάρισα κι Αστέρα Τρίπολης, κατά κύριο λόγο, φαίνεται ότι θα παλέψουν μέχρι τέλους για μία... θέση στον ήλιο.

Σε δεύτερη μοίρα έρχονται η Κέρκυρα με τον Παναιτωλικό, οι οποίοι έχοντας τον "αέρα" των οχτώ βαθμών από τη διακεκαυμένη ζώνη και με ισάριθμες αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε, έχουν σαφέστατο προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών τους.

Από τις πέντε συγκεκριμένες ομάδες (Βέροια, Ηρακλής, Λεβαδειακός, Λάρισα, Αστέρας), ο Λεβαδειακός με τη Λάρισα φαίνεται να έχουν θεωρητικά το πιο δύσκολο πρόγραμμα. Ιδίως οι Βοιωτοί τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έχουν να αντιμετωπίσουν Ολυμπιακό (εντός), ΑΕΚ (εντός) και Πανιώνιο (εκτός), ενώ προηγουμένως υπάρχουν τα "εξάποντα" με Αστέρα, Βέροια και Ηρακλή. Ενώ για τους "βυσσινί" τα μεγαλύτερα εμπόδια βρίσκονται σε ΠΑΟΚ (εκτός), Πανιώνιο (εκτός) και Παναθηναϊκό (εκτός).

Ένα μικρό προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Αστέρας Τρίπολης λόγω θέσης, αλλά και προγράμματος, μιας κι έχει βγάλει όλα τα ματς με τους "μεγάλους", τη στιγμή που τόσο η Βέροια, όσο όμως κι ο Ηρακλής θα δώσουν τα πέντε από τα οχτώ εναπομείναντα παιχνίδια τους εκτός έδρας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των πέντε ομάδων κατά σειρά από την 23η ως και την 28η αγωνιστική:
*με αστερίσκο τα εκτός έδρας

Βέροια (13 β.): Παναθηναϊκός* Πλατανιάς* Κέρκυρα Λεβαδειακός* ΠΑΣ Γιάννινα Παναιτωλικός* Αστέρας Ξάνθη*

Ηρακλής (15 β.): Ατρόμητος* Παναθηναϊκός Πλατανιάς* Κέρκυρα* Λεβαδειακός ΠΑΣ Γιάννινα* Παναιτωλικός Αστέρας*

Λεβαδειακός (17 β.): Παναιτωλικός* Αστέρας Ξάνθη* Βέροια Ηρακλής* Ολυμπιακός ΑΕΚ Πανιώνιος*

ΑΕΛ (20 β.): ΠΑΣ Γιάννινα Πανιώνιος* Παναιτωλικός ΠΑΟΚ* Αστέρας Ατρόμητος* Ξάνθη Παναθηναϊκός

Αστέρας Τρίπολης (20 β.): Κέρκυρα Λεβαδειακός* ΠΑΣ Γιάννινα Παναιτωλικός* ΑΕΛ* Ξάνθη Βέροια* Ηρακλής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ