Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τσιπουρίδου: «Η αγορά είναι στο χειρότερο σημείο - Επιθετική στάση για να κερδίσουμε»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά ανέφερε στην ομιλία της η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Συλλόγου. Αυτό που τόνισε ιδιαίτερα είναι η επιθετική στάση που πρέπει να δείξουν οι επιχειρήσεις της πόλης, προκειμένου να βγουν
νικήτριες από την κρίση. «Λένε ότι η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγα λεπτά πριν αρχίσει να ξημερώνει. Έχει δημιουργηθεί σε πολλούς η αίσθηση ότι βιώνουμε ακριβώς αυτή τη στιγμή. Είμαστε στο σημείο του μεγαλύτερου προβλήματος. Έχοντας στη σκέψη μου την ίδια ανησυχία με εσάς για τις οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είτε πιστεύουμε ότι η κρίση μας επηρεάζει είτε όχι, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις δυσκολίες που αντικειμενικά υφίστανται, έχοντας ως στόχος την επιβίωση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεών μας.
Με τη σκέψη στο δίλημμα άμυνα ή επίθεση, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε όλοι μας, υπάρχει μια συγκεκριμένη τακτική που μπορεί να οδηγήσει μια επιχείρηση να βγει νικήτρια από μια δύσκολη οικονομική περίοδο όπως η σημερινή. Αυτή είναι η επίθεση. Αυτό που δεν κάνουν οι πολλοί και εφαρμόζουν οι λίγοι με πολύ καλά αποτελέσματα.
Όταν οι περισσότερες επιχειρήσεις κρατούν μια αμυντική στάση, τότε εκείνες που λειτουργούν επιθετικά κερδίζουν. Κερδίζουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, κερδίζουν περισσότερους πελάτες, «πλασάρονται» καλύτερα και πετυχαίνουν τους στόχους τους. Για τις υπόλοιπες η μοίρα επιφυλάσσει μια αργή και βασανιστική πορεία προς το κλείσιμο. Αυτή είναι η αλήθεια. Σε κάθε περίοδο κρίσης που έχουμε βιώσει, όσοι τόλμησαν και έπαιξαν επιθετικά, όχι μόνο άντεξαν τα χτυπήματα της κρίσης, αλλά σημείωσαν καλύτερα αποτελέσματα από όλους τους άλλους που ήταν απλοί παρατηρητές της κατάστασης.
Η επιχειρηματικότητα η μόνη ικανή δύναμη να δημιουργήσει ανάπτυξη δοκιμάζεται σκληρά.
Παρά τη δραματική κατάσταση που βιώνουμε, η υγιής επιχειρηματικότητα και οι φορείς της δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια.
Αντιστεκόμαστε κόντρα στο ρεύμα, και παραμένουμε δυναμικά στον αγώνα τιμώντας την υπόσχεσή μας να είμαστε κοντά στους συναδέλφους, των οποίων οι αντοχές δοκιμάζονται σκληρά και είμαι βέβαιη ότι μέσα από κοινή δράση και συντροφικότητα, μέσα από το εμείς και όχι το εγώ, μέσα από έργα και όχι λόγια, από πράξεις και όχι υποσχέσεις θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις που διανοίγονται μπροστά μας και πιστέψτε με είναι πολλές οι προκλήσεις.
Ζούμε σε μια πόλη που ο ένας ξέρει καλά τον άλλον και ευτυχώς δεν έχει χαθεί η επαφή και η επικοινωνία μεταξύ μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ