Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το γλέντησαν οι Κρητικοί στο «Σείριος»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου 18/2 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας στο «Σείριος». Φαγητό, κρασί, τσικουδιά, γαμοπίλαφο και κρητικά ακούσματα, συνέθεσαν ένα γλέντι που όπως κάθε χρόνο, απόλαυσαν εκατοντάδες κόσμου, κρητικοί, ή απλά λάτρεις της κρητικής μουσικής, από την Ημαθία και όχι μόνο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Αλιγιζάκης, ευχαριστώντας αρχικά όσους στέκονται συμπαραστάτες στις προσπάθειες του Συλλόγου, τους χορηγούς, καθώς και όσους τίμησαν με την παρουσία τους το χορό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου, εκπρόσωπος της Ι Μεραρχίας και του Επιμελητηρίου Ημαθίας αλλά και πολλοί σύλλογοι, όπως η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας, το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, οι σύλλογοι Σταυρού και Μελίκης και Ζερβοχωρίου, οι Σύλλογοι Κρητικών Γιαννιτσών, Έδεσσας, Ωραιοκάστρου, Θεσσαλονίκης, Πτολεμαΐδας, Κατερίνης, Κιλκίς, Κοζάνης, καθώς και Ενώσεις και Σωματεία Κρητικών από τη Μακεδονία. 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος τίμησε τα παιδιά του που αρίστευσαν στα Γράμματα. Φέτος την τιμητική τους είχαν η Κουφάκη Κατερίνα, η Φραγκιουδάκη Δέσποινα, ο Τσιγκάς Νίκος και ο Χριστουλάκης Σπύρος, είτε για την εισαγωγή τους είτε για την αποφοίτησή τους από Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσής.
Τη βραδιά άνοιξαν χορευτικά τα «φυντάνια» του Συλλόγου, άξιοι συνεχιστές της κρητικής παράδοσης στην Ημαθία. Με καμάρι και λεβεντιά και ενθουσιώδες χειροκρότημα από τον κόσμο, τα κρητικόπουλα παρουσίασαν το έργο που γίνεται στο Σύλλογο κάθε Τετάρτη απόγευμα στο παιδικό τμήμα.
Τη σκυτάλη πήρε το τμήμα αρχαρίων, που κάθε Δευτέρα απόγευμα κατακλύζει το Σύλλογο. Τέλος, τα χορευτικά έκλεισε το τμήμα επιδείξεων, που εκπροσωπεί επάξια το Σύλλογο σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και κλέβει τις εντυπώσεις όπου εμφανίζεται. 
Την αρχή στην πίστα έκαναν τα μέλη του ΔΣ και ακολούθησε κρητικός χαμός μέχρι αργά το βράδυ με τον Δημήτρη Βακάκη στη λύρα και το συγκρότημά του, που βρέθηκαν χθες στη Βέροιας μόνο για τον χορό του Συλλόγου. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:














































































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ