Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στα «τενεκετζίδικα» οι καινούριες δημόσιες τουαλέτες

Αρκετός λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τα δημόσια ουρητήρια που λείπουν από τη Βέροια, από τότε που η ανάπλαση ξήλωσε στο πέρασμά της τα ουρητήρια στην πλατεία Αγίου Αντωνίου. Το θέμα συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, με αφορμή μάλιστα τις δαπάνες για την τουριστική προβολή που ψήφισε ο δήμος, καθώς σε μια πόλη που ποντάρει στον τουρισμό και κάνει κινήσεις να φέρνει τουρίστες, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει εξασφαλίσει έναν χώρο για τη φυσική ανάγκη των επισκεπτών.
Αν θέλουμε να είμαστε αντάξιοι των προκλήσεων που έχει ο δήμος Βέροιας, θεωρώ ντροπή να μην υπάρχει σημείο για τους επισκέπτες για τη φυσική τους ανάγκη. Για να αποδώσει η διαφήμιση, πρέπει η συνολική εικόνα που θα παίρνει ο τουρίστας να είναι καλή, από το πάρκινγκ μέχρι και τις τουαλέτες», ανέφερε ο Αντώνης Μαρκούλης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης, πρόκειται να κατασκευαστούν δημόσια ουρητήρια στα Τενεκετζίδικα. Η μελέτη έγινε και οσονούπω θα γίνει και η λήψη από τον ανάδοχο. Στάθηκε όμως και στο «κακό παρελθόν» που είχαν τα ουρητήρια στον Άγιο Αντώνιο, όπου όπως είπε, συνέβαιναν περίεργα πράγματα.
«Πρέπει να λύσουμε το θέμα με τις περίεργες συμπεριφορές σε αυτά τα σημεία. Πρέπει να γίνει ένας προθάλαμος ανοιχτός με εμφανές από το δρόμο του σημείου των νιπτήρων, καθώς και σε δεύτερη φάση να έχει πόρτες», ανέφερε.

Βέβαια, καλές οι δημόσιες τουαλέτες, για να μην αναγκάζεται ο τουρίστας να τρέχει στις καφετέριες, αλλά αν δεν εξασφαλιστεί η καθαριότητά τους... δώρον άδωρον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ