Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Αλέφαντος»: «Γράφα, βάλε νερό στο κρασί σου»

Καλησπέρα μάγκες! Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό και θα σχολιάσουμε το ματσάκι της Βέροιας στο Καυτατζόγλειο. Δεν λέω καλή η ισοπαλία απέναντι σ' έναν αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς, αλλά εμείς χρειαζόμασταν την νίκη και τους τρεις πόντους για να ξεκολλήσουμε από τον πάτο της βαθμολογίας. Η ομάδα μπήκε πολύ χαλαρά στο πρώτο ημίχρονο. Μια αιωνιότητα και
μια ημέρα ήθελε για να πάει η μπάλα από την μια εστία στην άλλη. Είδα αυτόν τον Ηρακλή και σκεφτόμουν πως κατάντησε έτσι ο Γηραιός. Με κάτι παικτάκια της πλάκας, που παλιά ούτε στην τρίτη ομάδα δεν θα έπαιρναν μέρος.
Εγώ θυμάμαι κάτι παικταράδες όπως οι Καραΐσκος, Δανιήλ Παπαδόπουλος, Ορφανίδης, Ξανθόπουλος, Χατζηπαναγής, Καλαμπάκας, Παπαϊωάννου ή και αργότερα με Κωνσταντίνου, Γκώνια, Κωφίδη, Ανατολάκη και άλλους. Τι να λέμε; Τα πάντα όλα! Και τώρα κατάντησες να παίζεις με Αγγελόπουλο, Ρούσσο και Σαραμαντά. Ήμαρτον και έλεος δηλαδή. Κατάντια ρε Ηρακλή! Εσύ κάποτε είχες ομαδάρα. Η Βέροια είχε ένα μέτριο ξεκίνημα, αλλά όσο περνούσε η ώρα ισορροπούσε το παιχνίδι.


Για 'μένα οι καλύτεροι παίκτες για την «Βασίλισσα» ήταν ο Σαρπόνγκ και ο Λινάρδος! Ειδικά ο πρώτος έκανε τρομερή εμφάνιση με κούρσες που θα ζήλευε ακόμα και ο Γιουσέιν Μπόλτ. Αν είχε και τελείωμα στις φάσεις του, τώρα θα έπαιζε σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μήπως έχουν καλύτερο από τον Σαρπόνγκ και δεν το ξέρω; Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έκανε άνω κάτω τον Ηρακλή αμυντικά με τις ενέργειές του από την αριστερή πλευρά, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνου. Μάλιστα στο 70’, αν δεν ήταν ο Χουάντερσον θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα γκολ που θα ήταν στα highlight της σεζόν.
Ο Παναγιώτης Λινάρδος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Βέροιας, απειλώντας με τα σουτ του. Ένα από αυτά μάλιστα χάρισε την ισοφάριση στους φιλοξενούμενους. Τον μπάνησα αυτόν τον παίκτη από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Βέροια. Έχει πολύ καλά πόδια και σουτάρει εντός εστίας. Τώρα που το
 θυμήθηκα, η ομάδα δεν έχει αριστερό μπακ. Με πειράματα του τύπου βάζω τον Βασιλαντωνόπουλο, με το δεξί πόδι να παίζει αριστερά, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Τον έβλεπα στις κατεβασιές, ότι έκανε με το αριστερό πόδι η μπάλα πήγαινε στα περιστέρια.
Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου από τον Άρχοντα. Είχαμε τον Νοβαλόφσκι και τον χάσαμε μέσα από τα χέρια μας, γιατί έπρεπε να παίζει ο Χαροντάκης. Γράφα λούσουτα τώρα! Εγώ ούτε εμπαθής είμαι, ούτε κανένας κομπλεξικός. Στα τελευταία τρία παιχνίδια η ομάδα παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο και παίρνει αποτελέσματα. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, αυτό πιστώνεται και στον προπονητή και του αξίζουν συγχαρητήρια. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Η ομάδα πρέπει να σωθεί. Ο Γράφας θα πρέπει να καταλάβει τα λάθη του, να βάλει νερό στο κρασί του και να έρθει πιο κοντα στον κόσμο που είναι καχύποπτος απέναντί του!
Άσχετο, τώρα που το θυμήθηκα, πολύ κακός ήταν ο Καλί στο χθεσινό ματς. Τα όσα έγιναν στον αγώνα με την Λάρισα και όσα ακούστηκαν για εκείνον, τον επηρέασαν πάρα πολύ. Φαινόταν στο παιχνίδι του. Πολλές λάθος πάσες. Μάλιστα σε μια απ' αυτές παραλίγο να το πληρώσουμε! Σωστές οι κινήσεις του Γράφα από τον πάγκο και οι αλλαγές που έκανε. Βοήθησαν την Βέροια στο δεύτερο ημίχρονο να κερδίσει μέτρα και να κυριαρχήσει στο γήπεδο. Δυστυχώς όμως, το δεύτερο γκολ που θα μας έδινε την χρυσή νίκη δεν ήρθε ποτέ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ