Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γέννησε ερωτήματα στο δημοτικό συμβούλιο η επανατοποθέτηση Τσιλογιάννη στο δήμο

Η επανατοποθέτηση του Κώστα Τσιλογιάννη στη θέση του Γενικού Γραμματέα του δήμου Βέροιας, δεν έμεινε ασχολίαστη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο οικονομολόγος με τη μακρά θητεία στο ίδιο πόστο επί δημαρχίας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, που απομακρύνθηκε με την έναρξη της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, το Σεπτέμβριο του 2014, επανατοποθετήθηκε
πρόσφατα στη θέση αυτή με απόφαση του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη. Η επανατοποθέτηση αυτή όπως ήταν φυσικό γέννησε ερωτήματα, κάποια από αυτά εξέφρασαν στη συνεδρίαση ο Αντώνης Μαρκούλης και ο Γιώργος Γουλτίδης.
Ο ορισμός Γενικού Γραμματέα του δήμου είναι δικαίωμα του Δημάρχου αλλά ας μας γίνει κάποια ενημέρωση σχετικά με τις αρμοδιότητες που θα έχει. Επίσης, ο κ. Τσιλογιάννης είναι παλιός γνώριμος στη θέση αυτή, για ποιο λόγο απομακρύνθηκε πριν; Δεν ήταν τότε καλός και απομακρύνθηκε ή μετανοήσατε και εν τέλει επανήλθε;», διερωτήθηκε ο κ. Μαρκούλης.
Ο κ. Γουλτίδης πέρα από το θέμα των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα έθιξε και το θέμα της πρόσφατης θέσης του Κώστα Τσιλογιάννη ως πρόεδρος στη Διαχειριστική Επιτροπή για τη δωρεά Κούσιου. «Πρόεδρος της επιτροπής δωρεάς και Γενικός Γραμματέας του δήμου; Για μένα δε θα έπρεπε να βρίσκεται και στις δυο θέσεις», σχολίασε.
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος είπε τα εξής: «Η πρόσληψη του Κώστα Τσιλογιάννη θα γίνει η πρόσληψη με την ανακοίνωσή της στο ΦΕΚ. Οι αρμοδιότητες εκ του νόμου είναι διοικητικός προϊστάμενος μετά το δήμαρχο. Πολλά πράγματα δεν τα προλαβαίνω, γι' αυτό είναι όφελος ο ορισμός ξανά του Γενικού Γραμματέα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ