Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στις τάξεις του Παγκρατίου τμήματος του Ημαθίωνα εντάσσονται τα παιδιά της Πρωτοβουλίας

Για τη συνεργασία της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και του Αθλητικού Συλλόγου «Ημαθίωνα», αναφέρθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 2/12 σε συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι των δυο πλευρών. Συνεργασία που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια, με την αφιέρωση των διοργανώσεων του αγώνα δρόμου στον Αλιάκμονα στα παιδιά της Πρωτοβουλίας και κορυφώθηκε χθες με την επίσκεψη των αθλητών του Παγκρατίου Αθλήματος στο σπίτι της Πρωτοβουλίας στη Βεργίνα, όπου έγινε επίδειξη του αθλήματος, μάθημα αυτοάμυνας για τα στελέχη του οργανισμού και τοποθέτηση του διατροφολόγου για ζητήματα καλής διατροφής τόσο για τα αθλούμενα παιδιά όσο και όλους. Η ένταξη των παιδιών της Πρωτοβουλίας στις τάξεις του Παγκρατίου του Ημαθίωνα εξάλλου έχει ήδη αποφέρει καρπούς, με τις παγκόσμιες διακρίσεις που πέτυχε στην Ιταλία ο Γιώργος, παιδί της Πρωτοβουλίας και αθλητής του Ημαθίωνα. Στη συνέντευξη τύπου παρόντες ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, ο Παναγιώτης Κανελόπουλος, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, προπονητής, ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος ταμίας του Ημαθίωνα, ο Κωνσταντίνος Παύλου, Καθηγητής Διατροφολόγος και η Αγάπη Δημητριάδου, γραμματέας του Ημαθίωνα.
«Για τα παιδιά της Πρωτοβουλίας, το μέγιστο ζητούμενο είναι η κοινωνικοποίησή τους, η ομαλή επανένταξη το κοινωνικό περιβάλλον και τέτοιου είδους συνεργασίες έχουν μεγάλη σημασία, γιατί θα τα βοηθήσει να εξελιχθούν από μικρά πληγωμένα πλάσματα, σε υπεύθυνους, αξιοπρεπείς και χρήσιμους πολίτες. Η ένταξη των παιδιών της Πρωτοβουλίας στις τάξεις του Ημαθίωνα, προάγει το σκοπό αυτό. Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα, γιατί όταν σε παιδιά που έχουν απορριφθεί από την οικογένεια, τους δίνεις δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδική δραστηριότητα, αρχίζουν και ανθίζουν».
«Στην επίδειξη συμμετείχαν και τα παιδιά της Πρωτοβουλίας, που είναι μελλοντικοί αθλητές. Η συνεργασία θα έχει συνέχεια και θα προσφέρουμε ότι μπορούμε περισσότερο. Ήδη ζητήθηκε από τη Βεργίνα να δημιουργηθεί εκεί τμήμα του Παγκρατίου Αθλήματος. Στην πορεία θα ψάξουμε κάποιο χώρο για να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε. Η Βεργίνα μας ενδιαφέρει, είναι η ακρόπολη της Μακεδονίας και πρέπει να τη στηρίξουμε και να φέρουμε τον αρχαίο πολιτισμό που προάγει το Παγκράτιο, ένα βήμα παραπάνω», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
« Η συνεργασία αυτή είναι σημαντική, εκφράζει τις προθέσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με όλα τα παιδιά και ειδικά με αυτά της Πρωτοβουλίας. Στόχος μας να συνεχιστεί η συνεργασία και να ανοίξει το Παγκράτιο στην περιοχή της Βέροιας, μια ιστορική περιοχή που ταιριάζει με την εξέλιξη του αθλήματος. Ανεξάρτητα από τα μετάλλια που έφερε, μας ενδιαφέρει η συμμετοχή του και η ένταξή του που σημαίνει πως και το σπίτι της Βεργίνας και ο προπονητής θα πρέπει να έχουν κάνει σοβαρή δουλειά», ανέφερε ο κ. Κανελόπουλος.
«Με εξέπληξε ευχάριστα το χαμόγελο των παιδιών, όταν τα επισκεφθήκαμε στη Βεργίνα. Τρία πράγματα είναι σημαντικά στη ζωή ενός παιδιού, η άσκηση, η σωστή διατροφή και ένα υγιές περιβάλλον που θα αναπτυχθεί», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Παύλου
Ο προπονητής κ. Παπαδόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάνουμε για τα παιδιά το καλύτερο δυνατόν, με στόχο να ενταχθούν και παράλληλα να γίνουν και καλοί αθλητές ώστε να διακριθούν προσωπικά και μέσα από αυτό να αποκτήσουν αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση, αυτοέλεγχο, όλα αυτά που προσφέρει το άθλημα. Μέσα από αυτό θα πάρουν εφόδια για όλη τους τη ζωή».

Η δημιουργία τμήματος Παγκρατίου  στη Βεργίνα είναι κάτι που βρήκε θετικές όλες τις πλευρές, καθώς το άθλημα ταιριάζει, όπως ειπώθηκε, με την ιστορικότητα του χώρου. Μια Βεργίνα που στα επόμενα δυο έτη θα λειτουργήσει το Μουσείο, το Ανάκτορο και το ταφικό συγκρότημα θα είναι επισκέψιμα, θα είναι ένας ολοκληρωμένος αρχαιολογικός χώρος. Θα ήταν ιδανικό να γίνει η Βεργίνα η μικρή πατρίδα του Παγκρατίου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ