Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα «Χαμηλά Ποτάμια» του Θανάση Μαρκόπουλου παρουσιάστηκαν στη Βέροια

Η ποιητική συλλογή του Θανάση Μαρκόπουλου «Χαμηλά Ποτάμια» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 23/11 στον πολυχώρο Εληά στη Βέροια. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων νομού Ημαθίας, οι εκδόσεις Μελάνι και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτροπιο. Για το βιβλίο μίλησαν η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Ελευθερία - Χαρά Ζέρβα και ο
φιλόλογος, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Παντελής Τσαλουχίδης. Την παρουσίαση συντόνιζε η πρόεδρος του συνδέσμου Φιλολόγων Ευγενία Καβαλάρη. 
«Ο Θανάσης Μαρκόπουλος ξετυλίγει τις μνήμες του τεχνηέντως και τις αποτυπώνει με μαεστρία στο χαρτί. Μπορεί όντως με το πέρας του χρόνου ο στίχος να δυσκολεύει την αυγή, υπάρχουν όμως ορισμένοι ποιητές που καταφέρνουν και τον βγάζουν αβίαστα. Ο Θανάσης Μαρκόπουλος είναι ένας από αυτούς», είπε μεταξύ άλλων η Ελευθερία - Χαρά Ζέρβα. 
Στη συνέχεια ο Παντελής Τσαλουχίδης έκανε μια σύντομη αναφορά στο συγγραφικό έργο και το βιογραφικό του Θανάση Μαρκόπουλου, ενώ το λόγο πήρε ο ίδιος το συγγραφέας, όπου διάβασε στο κοινό κάποια από τα ποιήματά του.






















ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ