Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στα ύψη η αγορά χρυσού στη Βέροια - Το «σίγουρο λιμάνι» έναντι του ευρώ

«Σίγουρο λιμάνι» θεωρείται από όλο και περισσότερους Βεροιώτες ο χρυσός, η ζήτηση του οποίου σε περιόδους κρίσεων, αυξάνεται κατακόρυφα. Εδώ και μήνες η ζήτηση στη πόλη μας βρίσκεται στα ύψη, καθώς πολλοί ιδιώτες στρέφονται πλέον στην αγορά χρυσού. Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος στρέφεται όλο και περισσότερο στην
αγοραπωλησία χρυσού, αναφέρει χαρακτηριστικά γνωστός ιδιοκτήτης χρυσοχοείου προσθέτοντας: «Το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit και οι αμερικανικές εκλογές έδωσαν νέα ώθηση στην αγορά χρυσού, με τον Οκτώβριο να είναι ο «μήνας Τραμπ». Στο παρελθόν πιστεύαμε ότι οι πελάτες μας είναι συνήθως εύποροι που έχουν περάσει τα πενήντα. Όμως οι πελάτες μας ξεκινούν από μικροεπενδυτές, που αγοράζουν ασημένια νομίσματα και φθάνουν μέχρι τους ευκατάστατους πελάτες». Η επένδυση σε χρυσό θεωρείται ασφαλές λιμάνι σε δύσκολους καιρούς. Όποιος αγοράζει χρυσό γνωρίζει καλά ότι θα διατηρήσει την αξία του στο μέλλον. Οι έμποροι χρυσού δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν στους πελάτες τους ότι ο χρυσός είναι το αρχαιότερο μέσο συναλλαγής, μιας και υπάρχει στην αγορά εδώ και 4.000 χρόνια. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί ότι τα αποθέματα χρυσού είναι πεπερασμένα. Υπολογίζεται ότι διεθνώς υπάρχουν περίπου 180.000 τόνοι χρυσού.

Σε ανοδική τροχιά η αξία του χρυσού

Η ζήτηση χρυσού βρίσκεται στα ύψη, μιας και τα τραπεζικά επιτόκια κυμαίνονται εδώ και καιρό σε μηδενικό επίπεδο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα ποσοστό του 10% των πολιτών της Βέροιας επένδυσαν την τελευταία διετία σε χρυσό. Το συμπέρασμα είναι σαφές. Όσοι αγοράσουν χρυσό είναι πεπεισμένοι ότι επενδύουν μακροπρόθεσμα σε μια σταθερή αξία. Ταυτόχρονα, πολλοί θεωρούν πως τα επόμενα χρόνια η αξία του χρυσού θα αυξηθεί. Μια προσδοκία δικαιολογημένη.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τιμή του χρυσού θα ξαναπάρει την ανιούσα το 2017. Θεωρούν ότι σε αυτό συνηγορούν η επεκτατική νομισματική πολιτική των κυριότερων κεντρικών τραπεζών, η γενικότερη αβεβαιότητα λόγω των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη, αλλά και οι διάφορες γεωπολιτικές εστίες κρίσεων ανά τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ