Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις για τους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου Βέροιας

Στα πλαίσια δράσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βέροιας, για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των κατοίκων του χωριού, φιλοξενήθηκε για τρεις ημέρες, από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου 2016 η κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα του Ελληνικού Οργανισμού Πρόληψης και Διάγνωσης προβλημάτων Όρασης, προκειμένου να εξετασθούν δωρεάν. Η κινητή μονάδα υπό την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, εξέτασε 151 άτομα, εξ αυτών 32 παιδιά της πρώτης και δευτέρας τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Δόθηκαν δωρεάν 50 ζευγάρια γυαλιά και διαγνώστηκαν πολλά περιστατικά καταρράκτη, αρκετά από αυτά σε προχωρημένο στάδιο.
Στην δράση αυτή ο Σύλλογος είχε σημαντική βοήθεια από την νοσηλεύτρια και δημοτική σύμβουλο κυρία Ιακωβίδου Ευγενία, την νοσηλεύτρια κυρία Βάντση Ελένη όπως και την στήριξη του Αντιδημάρχου κυρίου Παπαδόπουλου Βασίλη. Ο γιατρός κύριος Γαληνός Σπύρος παρόλο που υπερέβη εαυτόν δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να καλύψει την αθρόα προσέλευση.
«Ήταν τιμή και χαρά που συνεργαστήκαμε με ένα άνθρωπο με υπέρμετρο επαγγελματισμό, ζήλο και δίψα για προσφορά. Αποτέλεσε έμπνευση για εμάς η πλούσια κοινωνική δράση τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου του κυρίας Μπαρουξή Ιφιγένειας. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους προσήλθαν για να εξετασθούν για την υπομονή που έδειξαν και να ζητήσουμε συγνώμη που δεν κατέστη δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλοι. Η στήριξη σας δικαιώνει την επιλογή μας να επενδύσουμε σε δράσεις υγείας που τόσο ανάγκη έχει το χωριό μας και όχι μόνο. Κλείνουμε το επόμενο ραντεβού για τις 4/12/2016 όπου θα πραγματοποιηθεί μία ενημερωτική ομιλία για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου», αναφέρει ο Σύλλογος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις