Quantcast

http://picasion.com/

Νέο Βεροιώτικο ρεκόρ στον Δημόσιο Θηλασμό

61 ΘΗΛΑΖΟΥΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΗΑΣ
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργάνωσε τον 7ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας. Το παρόν για έκτη συνεχόμενη χρονιά έδωσε η πόλη μας και την οργάνωση ανέλαβε η Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας. Οι ομάδες του Δικτύου, αποτελούνται από μητέρες που βοηθούν άλλες μητέρες, να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, να ενημερώνονται, να έρχονται σε επαφή, να μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να παίρνουν δύναμη και κουράγιο...
Σκοπός της εκδήλωσης - γιορτής είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
Εξαιτίας της απομάκρυνσης των προηγούμενων γενεών από την πράξη του θηλασμού και της στέρησης, από την νέα γενιά, εικόνων θηλασμού, η σημερινή θηλάζουσα καλείται να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και την προκατάληψη του δημόσιου θηλασμού...
Ο κατ' οίκον περιορισμός κατά την διάρκεια της γαλουχίας, οδηγεί συχνά στην σύντομη διακοπή του θηλασμού και στην απομάκρυνση των μητέρων από αυτόν. Ας μην ξεχνάμε πως η νέα γενιά είναι μια γενιά με έντονη επαγγελματική μα και κοινωνική δραστηριότητα. Η μητρότητα και ο θηλασμός δεν αποτελούν και δεν θα πρέπει να αποτελούν τροχοπέδη!

Η νέα γενιά μητέρων καλείται να ανταπεξέλθει σε πολυποίκιλους ρόλους. Με τον θηλασμό δίνουμε στο παιδί μας τη φυσική του τροφή, τη στοργή και την παρηγοριά που έχει ανάγκη σε κάθε στιγμή. Με την απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού, η μητέρα δε χρειάζεται να απαρνηθεί την κοινωνική ζωή της ή να αποχωριστεί το παιδί της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις κάθε είδους υποχρεώσεις της ή να συμμετάσχει σε προσωπικές δραστηριότητες
Με την εκδήλωση της 6ης Νοέμβρη 2016:
- Φέραμε σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού, δείχνοντας πόσο τρυφερή, μαγική, αληθινά αγνή διαδικασία είναι, μα και συνάμα διακριτική!
- Βοηθήσαμε τις μητέρες να απελευθερωθούν από την όποια συστολή τους, και τις καλέσαμε να συμπεριλάβουν τον θηλασμό στην καθημερινότητά τους, στη ρουτίνα της ζωής τους. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα τις βοηθήσει στη συνέχιση του θηλασμού, για όσο περισσότερο το επιθυμεί η δυάδα μητέρας παιδιού.
- Γιορτάσαμε, γιατί η βοήθεια από μητέρα προς μητέρα αποδίδει!!
- Γιορτάσαμε, γιατί οι μητέρες ενωμένες σαν μια γροθιά, ενημερώνονται, αλληλοϋποστηρίζονται, καταφέρνουν όλο και περισσότερες το φυσικό και αυτονόητο, την θρέψη του παιδιού τους από το σώμα τους.
- Φωνάξαμε για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ των παιδιών μας στο δημόσιο θηλασμό. Τα παιδιά μας δεν θα θηλάσουν ΠΟΤΕ ξανά σε τουαλέτες, παρκινγκ, αυτοκίνητα, σα να ναι ντροπή! Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να θηλάζουν ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ το ζητήσουν, σε εστιατόρια, σε καφέ, σε παγκάκια... ΕΛΕΥΘΕΡΑ κι ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ!!
- Φωνάξαμε πως ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της δεν είναι επίδειξη, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!
Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, οι θηλάζουσες μητέρες της Βέροιας, ενώθηκαν με τις υπόλοιπες μητέρες, σε κάθε γωνιά της χώρας, και συνολικά θήλασαν ταυτόχρονα περίπου 3700 μητέρες-μέλη του πανελλήνιου δικτύου. Συγκεκριμένα για την πόλη μας έχουν καταγραφεί 77 άτομα, εκ των οποίων οι 7 ήταν έγκυες, θήλασαν φέτος 61 θηλάζουσες από τις οποίες 4 κάνουν τάντεμ (η μια διδύμων). Το μικρότερο θηλάζων είναι 27 ημερών ενώ το μεγαλύτερο είναι νήπιο 4,5 χρ.!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την στήριξή του και φυσικά τους πολύτιμους χορηγούς - αρωγούς στην προσπάθειά μας.

Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών
Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας
Αναστασία Ασικίδου, Γεωργία Δακοπούλου, Νανά Νάντση,
Κίρκη Τερεζάκη, Σοφία Χρυσοστομίδου
VeriaThilasmos
e-mail: veriathilasmos@yahoo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ