Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Ζαχαρούδη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας

Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του Γιώργου Ζαχαρούδη, «Ταξιδεύοντας με το χρώμα σε ανεξερεύνητα τοπία της ψυχής», το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, ώρα 7.00 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 19 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά πρωί (10.00- 13.30) και απόγευμα (17.30-21.00).
Ο Στέλιος Ζαχαρούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Πράγας, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα σκηνογραφίας και ενδυματολογίας θεάτρου.
Κατά την παραμονή του στο Μόναχο και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη κοντά στο ζωγράφο A. Zarcosian, γνώρισε και μελέτησε τις νέες τάσεις της ζωγραφικής, που επηρέασαν τη δική του πορεία.
Μετά τη γνωριμία του με τον γκαλερίστα Αλέξανδρο Ιόλα, και με την παρότρυνσή του, άρχισε την αναζήτηση στους δρόμους των χρωμάτων και της αφαιρετικής απεικόνισης.
Χρησιμοποιεί τόσο λάδια όσο και μικτές τεχνικές, κολλάζ, και η θεματογραφία του αναφέρεται σε πραγματικά και φανταστικά σύνολα στην κατεύθυνση του σουρεαλισμού και της αυτόματης γραφής. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η ζωγραφική του διακρίνεται για τη σχηματοποίηση των μορφών και τις τονισμένες παραμορφώσεις, την εσωτερικότητα του χρώματος και την πληρότητα της γραμμής του.
Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε 20 ατομικές και 16 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και υπάρχουν σε μουσεία, ιδιωτικές και δημοτικές συλλογές. 


Για τον Στέλιο Ζαχαρούδη έγραψαν:
Με την ζωγραφική του Ζαχαρούδη νιώθουμε την πλατειά ανάσα της ελευθερίας και τη γνώση φόρμας και χρώματος.
A. ZARCOSIAN
Ζωγράφος Ν. Υόρκη

Στο έργο του Ζαχαρούδη, όπου το figurative είναι έκδηλο, πάλι ο λυρισμός κυριαρχεί καθώς και μία υποβλητική αφαίρεση πάνω στην φόρμα.
JEANFRANCOIS
Ακαδημαϊκός Παρίσι

Ο Ζαχαρούδης εκφράζει την τάση των καιρών να συνθλίψει τον χρόνο μέσα στο παρόν δημιουργώντας το απόλυτο τώρα.
Μαυρογένη Σταυρούλα
Ιστορικός τέχνης

Η ζωγραφική του Ζαχαρούδη τροχοδρομεί ανθρώπινα τοπία- μοναχικές φιγούρες που τοπιοθετούν βιώματα, αισθήματα, καταστάσεις, μνήμες, εφαλτήρια ταξιδιού ενδοσκόπησης για το θεατή και το δημιουργό.
Μαρία Α. Αγγελή
Θεωρητικός - επιμελήτρια τέχνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ