Quantcast

http://picasion.com/

Μεγαλώνει το προβάδισμα της Ν.Δ. - «Τσακίζονται» όλα τα μικρά κόμματα

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου με επίσημη διαρροή στρεφόταν εναντίον των δημοσκόπων και των αποτελεσμάτων των ερευνών, ήρθε άλλη μία δημοσκόπηση στο φως της δημοσιότητας από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Στη δημοσκόπηση φαίνεται πως διευρύνεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες από τις 10 μονάδες που ήταν στην προηγούμενη έρευνα.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 16%, ενώ η Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 28,5%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 5,5%. Τέλος, η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει μόλις 4,5%. Στην πρόθεση ψήφου, φαίνεται πως τα μικρότερα κόμματα «τσακίζονται», αφού οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων, η Πλεύση Ελευθερίας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτάνουν στο 2% και επομένως δεν εισέρχονται στη Βουλή. Ίδια εικόνα και για το Ποτάμι που συγκεντρώνει ποσοστό 1,5%, το ίδιο ποσοστό με την ΛΑΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πολύ υψηλό ποσοστό 20,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η διαφορά φτάνει στις 49 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 62% πως στις επόμενες εκλογές θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και μόλις το 135 θεωρεί πως θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά η εικόνα της κυβέρνησης φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 86,5% των πολιτών δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, το 8% δηλώνουν “ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι και μόλις το 5,5% δηλώνουν ικανοποιημένοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντίστοιχα ποσοστά ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρόμοια. Το 73,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις, ενώ το ποσοστό των ικανοποιημένων φτάνει το 14,5%. 
Στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν ακόμα να προσφέρουν στη χώρα, το 69,5% των ερωτηθέντων διαφωνεί, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό όσων συμφωνούν είναι 15,5% συνολικά. Η ίδια ερώτηση μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 40,5% διαφωνούν πως η παρούσα κυβέρνηση έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο στη χώρα, ενώ συμφωνούν με αυτή την προοπτική το 40% των ερωτηθέντων. 
Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν και στην εξαγγελία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Το 81% των ερωτηθέντων δήλωσε πως είναι μία σημαντική δέσμευση, ενώ το 16,5% θεωρούν σχε
δόν ασήμαντη αυτή τη δέσμευση. Χαρακτηριστικό είναι όμως πως το 60,5% θεωρεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός δεν θα τηρήσει τη δέσμευση, σε αντίθεση με το 27% που θεωρεί πως θα την τηρήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ