Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καλαϊτζίδης: «Τιμούμε τους εθνομάρτυρες της ρωμιοσύνης»

Δήλωση για τις εκδηλώσεις προς τιμήν της 104ης επετείου από την απελευθέρωσης της Βέροιας έκανε ο αντιπεριφερειάρχης του νομού Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης. Διαβάστε αναλυτικά: «Τιμούμε σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου στη Βέροια, αύριο Δευτέρα 17η Οκτωβρίου στη Νάουσα και μεθαύριο Τρίτη 18 Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια τα εκατοστά τέταρτα ελευθέρια της ιερής
Μακεδονικής αυτής γης από τον τουρκικό ζυγό. Τέτοιες μέρες το 1912 ο Ελληνικός Στρατός ύψωσε την Γαλανόλευκη σε τούτα εδώ τα χώματα, για τα οποία θυσιάστηκαν λίγα χρόνια πριν ο Τέλλος Αγαπηνός Άγρας, ο Αντώνης Μίγκας, ο Παύλος Μελάς και τόσοι άλλοι εθνομάρτυρες της ρωμιοσύνης. Αυτές τις μέρες οι αθάνατες ψυχές τους πετάνε πλάι μας ζητώντας από όλους εμάς τους απογόνους τους να είμαστε μονιασμένοι και ενωμένοι.
Επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε οι αγώνες τους, αφού η πατρίδα μας δέχεται για μια ακόμη φορά τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και την ανιστόρητη προπαγάνδα των ψευτομακεδόνων γειτόνων μας. Είμαι βέβαιος ότι το έθνος μας θα προχωρήσει και πάλι στο διάβα των αιώνων, έχοντας Προστάτιδα και Σκέπη του την Υπέρμαχη Στρατηγό. Ας είναι αιωνία η μνήμη των υπέρ της πίστεως και της πατρίδος πεσόντων στα πεδία των μαχών για την απελευθέρωση της Ημαθίας μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ