Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νομίζεις οτι πρόκειται για κορμό δέντρου;

Νομίζεις οτι πρόκειται για κορμό δέντρου; Για κοίτα λίγο καλύτερα. Προσπάθησε λίγο περισσότερο. Μπορείς να διακρίνεις τον ειδικό στις μεταμφιέσεις; Ο φωτογράφος πρέπει να κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να τον ξεχωρίσει. Ειδικός στις μεταμφιέσεις αποδεικνύεται το πουλί της φωτογραφίας. Ο φωτογράφος νόμιζε αρχικά πως αυτό που έβλεπε ήταν
ένας σκέτος κορμός δέντρου και χρειάστηκε μια δεύτερη, πολλή προσεκτική ματιά, για να συνειδητοποιήσει πως πάνω στο κορμό καθόταν ένα πουλί και μάλιστα ένα είδος που επί χρόνια ήθελε να φωτογραφίσει.

Πρόκειται για το πουλί potoo που είναι νυκτόβιο και απαντάται σε τροπικά μέρη της Αμερικής, κάθεται πάνω σε κορμούς δέντρων και ενσωματώνεται πλήρως στο περιβάλλον του την ημέρα, περιμένοντας να φτάσει η νύχτα για να κυνηγήσει έντομα.

«Εξεπλάγην όταν συνειδητοποίησα πως αυτός ο αστείος κορμός στον κήπο ενός φίλου μου ήταν στην πραγματικότητα ένα δέντρο πάνω στο οποίο καθόταν ένα potoo. Για χρόνια ήθελα να φωτογραφίσω τέτοια πουλιά αλλά ήταν πολύ δύσκολο να τα εντοπίσω!», λέει ο φωτογράφος.

poyaslda2poyaslda1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ