Quantcast

http://picasion.com/

Ναρκωτικά και Αρχαία βρήκε η Ασφάλεια σε 47χρονο στην Ημαθία

ΕΚΡΥΒΕ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οδήγησαν στη σύλληψη ενός άντρα που κατείχε πλήθος αρχαίων αντικειμένων και σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στην Ημαθία. Πρόκειται για έναν 47χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, περί εξαρτησιογόνων ουσιών (καλλιέργεια - κατοχή) και περί όπλων.
Ειδικότερα, χθες (03-10-2016) το μεσημέρι εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος σε περιοχή της Ημαθίας και σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο σπίτι του αλλά και σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• χάλκινο νόμισμα του 4ου αιώνα μ.Χ.,
• 15 χάλκινα νομίσματα της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου,
• 3 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 23,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
• 19 ναρκωτικά δισκία η δραστική ουσία των οποίων εξετάζεται,
• 13 σπόροι κάνναβης και
• 15 φυσίγγια διαμετρήματος των 6,35 χιλιοστών.
Επιπλέον, σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του σε άλλη περιοχή της Ημαθίας διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 2 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,5 μέτρων ενώ από τον ίδιο χώρο κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης προς ξήρανση βάρους 900 γραμμαρίων.
Τα αρχαία νομίσματα θα σταλούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Βέροιας, για την περαιτέρω εξέταση τους.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ