Σοκ στα ΑΤΜ για τους συνταξιούχους της Βέροιας - «Ψαλίδι» έως και 40% στις επικουρικές

ΕΙΔΑΝ ΣΤΟ ΑΤΜ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ
Εφτασε η ώρα του «λογαριασμού» και για ορισμένους συνταξιούχους της πόλης μας, που μετά τον επανακαθορισμό των επικουρικών τους συντάξεων από το ΕΤΕΑ, θα δούνε τους λογαριασμούς τους ψαλιδισμένους σε ποσοστό που για κάποιους φτάνει και το 40%. Μετά την αυξημένη παρακράτηση της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΠΥ, τη δραματική μείωση των μερισμάτων και την περικοπή των προσυνταξιοδοτικών παροχών των συνταξιούχων τραπεζικών, ήρθε η σειρά της μείωσης των επικουρικών και για συγκεριμενές κατηγορίες συνταξιούχων, οι αμοιβές των οποίων ξεπερνούν αθροιστικά τα 1.300 ευρώ το μήνα. Στο πλαίσιο του επανακαθορισμού των συνολικά 1,2 εκατ. επικουρικών συντάξεων που χορηγεί το ΕΤΕΑ, οι περίπου 25.000 συνταξιούχοι που θα δούνε μειώσεις στις συντάξεις τους, είναι:

- Οι συνταξιούχοι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΠΥΚ),
- Οι συνταξιούχοι μηχανικοί και εργολήπτες Δημοσίων Εργων
- Οι συνταξιούχοι συμβολαιογράφοι και δικηγόροι (ΕΤΑΑ
- Οι τεχνικοί Τύπου (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ)
- Οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας


Οι μειώσεις στις συντάξεις κυμαίνονται από 15% έως 40% και το μεγαλύτερο ψαλίδι πέφτει στους δικηγόρους και τους συνταξιούχους της Εμπορικής Τράπεζας (ΤΕΑΠΕΤΕ) που συνταξιοδοτούνται από το ΙΚΑ.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι που εισπράττουν προσυντοξιοδοτική παροχή από το ΕΤΕΑ θα λάβουν τη «λυπητερή» με τις πληρωμές του Νοεμβρίου ενώ για την επόμενη πληρωμή του Νοεμβρίου παραπέμπεται ο επανυπολογισμός για αρτοποιούς του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΑ), τους δημοσιογράφους (Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.) και τους συνταξιούχους της πρώην αστυνομίας πόλεων (ΤΕΑΥΑΠ).

Για τον Νοέμβριο επίσης έχει παραπεμφθεί και η παρακράτηση της πρώτης δόσης των αναδρομικών. Σύμφωνα με το υπουργείο το μίνιμουμ της παρακράτησης θα είναι 50 ευρώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις