Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέα φοροκαταιγίδα - Πόσο θα αυξηθούν καύσιμα, τσιγάρα και καφές;

Τρεις μήνες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, δηλαδή από την 1η Οκτωβρίου, θα έρθει η... εκτίναξη των ειδικών φόρων προκειμένου να καλυφθούν οι τρύπες στα έσοδα. Αν και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, έσπευσε να πει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του φόρου στα καύσιμα και πως η απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με την πορεία των εσόδων (κρίσιμος θεωρείται ο Σεπτέμβριος) όλα δείχνουν ότι οι έμμεσοι φόροι σε προϊόντα που αυξάνουν τα έσοδα του κράτους έρχονται και μάλιστα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος». Συγκεκριμένα:

Καύσιμα: Οι αυξήσεις στον ΕΦΚ θα φέρει ανατιμήσει στη λιανική. Στη βενζίνη ο ΕΦΚ θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά και λαμβάνοντας υπόψη και το ΦΠΑ στα 4 λεπτά. Στο πετρέλαιο ο ΕΦΚ θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά. Στο υγραέριο κίνησης ο ΕΦΚ θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά

Τσιγάρα: Ο ΕΦΚ θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ και έτσι όλα τα τσιγάρα θα ακριβύνουν από 0,50 ευρώ ως και 1 ευρώ ανά πακέτο.

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Θα επιβληθεί για πρώτη φορά ΕΦΚ. Η τιμή των υγρών θα αυξηθεί 10 λεπτά ανά ml.

Καφές: Αυξήσεις και μάλιστα από 10% ως και 20% στη λιανική τιμή πώλησης θα φέρει και η αύξηση του φόρου στην εισαγωγή αλλά και την εγχώρια παραγωγή του καφέ με συντελεστές 2 και 3 ευρώ ανά κιλό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ