Quantcast

http://picasion.com/

Ενημερωτική Ημερίδα για το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» στο Μουσείο Αιγών

Οι φορείς και οι κάτοικοι της Ημαθίας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που αυτό προσφέρει, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 10:30, στο νέο κτίριο του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών, στη Βεργίνα. Tο νέο πρόγραμμα για τον πολιτισμό και τα οπτικοακουστικά μέσα
«Δημιουργική Ευρώπη» έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο 2014. Ανήκει στα επιδοτούμενα προγράμματα «τέταρτης γενιάς», και ενσωματώνει τα (έως το 2013) αυτόνομα προγράμματα «Πολιτισμός» και «MEDIA». Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα 28 Κράτη-Μέλη της ΕΕ, οι υπό ένταξη χώρες, oι υποψήφιες για ένταξη χώρες, οι χώρες της ΕΖΕΣ και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας, ενώ επιλέξιμοι είναι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, οι ΜΚΟ και άλλοι οργανισμοί και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον δημιουργικό, οπτικοακουστικό και πολιτιστικό τομέα.
Η ενημερωτική ημερίδα διοργανώνεται από Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γραφείο "Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας" και Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας), και από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.).

Εκτός από την ενημέρωση για τους όρους επιλεξιμότητας και τα κριτήρια αξιολόγησης των προτεινόμενων δράσεων του προγράμματος, στην ημερίδα θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές πολυμερών ευρωπαϊκών έργων που υλοποιούνται στην Ημαθία, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, ενώ θ’ ακολουθήσει ξενάγηση των συμμετεχόντων στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Πληροφορίες: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, τηλ. 23310 92347, efahma@culture.gr

Πρόγραμμα
10:30 -11:00: Προσέλευση Συμμετεχόντων - Εγγραφές
11:00 -11:30: Χαιρετισμός από την κα Αγγελική Κοτταρίδη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και παρουσίαση Εργασιών Ενημερωτικής Συνάντησης από την κ Γεωργία Γκόνου, Διευθύντρια Κατάρτισης και Απασχόλησης της Ε.Ε.Τ.Α.Α.
11:30 -12:30: Παρουσίαση του Προγράμματος "Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020" από την κ. Ειρήνη Κομνηνού και τον κ. Κώστα Σπανό, Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας / Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης / Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
12.30 - 13.00: Χρυσούλα - Αικατερίνη Νικολαϊδου, Αρχαιολόγος - Μουσειολόγος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας. "Η συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας στο έργο DigiArt του προγράμματος Horizon 2020: ομοιότητες και διαφορές των έργων πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ των προγραμμάτων Creative Europe και Horizon 2020".
13:00 - 13:30: Ασπασία Τασιοπούλου, Βιβλιοθηκονόμος - Υπεύθυνη Eπικοινωνίας, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. "Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και η συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκά προγράμματα"
13:30 - 14:00: Συζήτηση - Συμπεράσματα
14:00 - 14:30: Ξενάγηση στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών από την κ. Εύα Κοντογουλίδου, αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ