Quantcast

http://picasion.com/

«Αλέφαντος»: «Παικταράς ο Φορτουνιώτης της Βέροιας»

Έμεινα παγωτό. Ρε εσείς τι μπαλάρα ήταν αυτή που έπαιξε η Βέροια μέσα στη Νέα Σμύρνη; Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έβλεπες την ομάδα και χαιρόσουν ποδόσφαιρο. Έξυπνη τακτική, βρισκόντουσαν οι παίκτες με κλειστά μάτια και είχαν άψογη αμυντική λειτουργία. Μπλάκ άουτ έπαθαν οι Πάνθηρες, οι οποίοι υποτίμησαν την Βεροια. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο προπονητής του Πανιωνίου
σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς. Ρε μάγκες έπαθα πλάκα με τον Μελικιώτη. Ποιος Μελικιώτης; Αυτό είναι ο Φορτουνιώτης!
Οι κινήσεις του μου θύμισαν έντονα τον άσο του Ολυμπιακού. Τρομερή τεχνική κατάρτιση, ανοιχτή ντρίμπλα και αρχοντικό στυλ. Το ελάττωμα που μπάνισε το έμπειρο μάτι μου, είναι ότι δεν έχει το γκολ μέσα του. Μέσα στην περιοχή είναι μαμ κακά και νάνι. Πρέπει να δουλέψει στις προπονήσεις το τελείωμα των φάσεων.
Όπως έκανε και ο Ρονάλντο όταν ήταν στην Μάντσεστερ. Την πρώτη χρονιά έκανε τα πάντα όλα, άλλα ήταν δυσκοίλιος στο γκολ. Με το που τον έπιασε ο Φέργκιουσον και τον έμαθε πως να τα παστελώνει, έγινε ο μεγάλος Ρονάλντο. Από κλαψάκιας, έγινε killer. Φορτουνιώτη, άσε τους καφέδες στο Mall και ξεκίνα ατομικές προπονήσεις. Βελτίωσε το σουτ σου έξω από την μεγάλη περιοχή και τα πλασέ σου όταν βρίσκεσαι τετ - α - τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αν θέλεις να γίνεις μεγάλη παικτούρα, και να βγάλεις πολλά φράγκα από το ποδόσφαιρο, άκου τον Άρχοντα!
Πολύ μου άρεσε και ο αριστερός μπακ. Ο Ναβαλόφσκι, όπως το λένε τελοσπάντων, μεγάλος μαχητής! Σκύλος! Έτρεχε, μάρκαρε, έκανε και τις επελάσεις του. Η μια από αυτές έγινε και γκολ. Προσέξτε καλά εκεί στην ομάδα, αυτός ο παίκτης δεν βγαίνει από την ενδεκάδα.
Πάμε τώρα στον κύριο γκολ. Τον δολοφόνο Βίττι. Εγώ ήμουν εκείνος που είχα πει πως είναι αργός. Και δεν το παίρνω πίσω. Την ώρα που όλοι τον αποθεώνουν, εγώ κόντρα στο ρεύμα σας λέω ότι δεν έχει ταχύτητα, έχουν περάσει και τα χρόνια. Αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω κάτι πολύ σημαντικό. Ότι ο άνθρωπος γεννήθηκε μέσα στα δίχτυα. Είναι ικανός να σου κάνει την μισή φάση γκολ. Απίστευτο χάρισμα που λίγοι ποδοσφαιριστές το έχουν! Θα ήθελα να σταθώ και στον Καλί που έπαιξε μετά από ένα ολόκληρο χρόνο. Πολύ καλός και σταθερός. Είναι καλός αμυντικός και αν δεν είχε αυτές τις ατυχίες στην καριέρα του, θα είχε καταφέρει να παίξει σε μεγάλη ομάδα.
Καλός και ο Μπαλάφας που κράτησε το κέντρο. Αν και στο γκολ του Πανιωνίου φέρει ευθύνη. Ρε εσύ Μπαλάφα είσαι δυο μέτρα παλικάρι, είναι δυνατόν να χάνεις αυτήν την κεφαλιά;
Να μην ξεχάσω τον Άρτσε. Για 'μένα είναι ο ηγέτης της Βέροιας. Όλο το κέντρο δικός σου παικταρά μου. Κρατούσε μπάλα, κέρδιζε μέτρα, έπαιρνε φάουλ, άνοιγε το παιχνίδι. Μόνο καφέ που δεν μας έκανε! Όταν έχει την μπάλα στα πόδια του, λες και την έχει πασαλείψει με κόλλα ούχου στο παπούτσι του! Εκπληκτικός! 

Πάμε τώρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. 
Για μια ακόμα φορά δικαιώνομαι. Αν διαβάσετε τις στήλες μου, θα δείτε τι έλεγα παρά τις νίκες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και στην Ελβετία. Έλεγα ότι αυτή η ομάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Το φετινό πρωτάθλημα δεν θα είναι όπως τα άλλα. Δεν βλέπω τον προπονητή αυτόν να αξιοποιεί το υλικό του Ολυμπιακού. Κάνει μεγάλα λάθη. Δεν γίνεται να έχεις τρεις χάφαρους όπως ο Φορτούνης, ο Τσόρι και ο Μαρίν και εσύ να παίζεις 4-4-2! Θυσιάζεις έτσι μία πολύτιμη θέση για τον έναν από τους τρεις παικταράδες. Και παίζεις με τι δύο κυνηγούς; Με τον Καρντόσο που είναι ανέτοιμος και σε ρυθμό παλαιμάχου, και με τον Ιντέγε που δεν ξέρει μπάλα, δεν μπορεί να ντριμπλάρει ούτε τον εαυτό του. Δεν μπορούν να συνδυαστούν δύο τέτοιοι παίκτες. Διότι είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο ένας δεν ξέρει μπάλα και ο άλλος είναι αργός. Και μετά βάζει αλλαγή τον νεαρό Πορτογάλο στη φωτιά της Λάρισας. Πάλι με δύο φορ. Και ποιος είναι ο νεαρός Πορτογάλος; Με τρεις στόπερ έπαιζε η Λάρισα πολύ ωραία και σε έκλεινε. Έψαχνες το κεφάλι του Καρντόσο και του Ιντέγε ή του Πορτογάλου, αλλά οι στόπερ της Λάρισας καθαρίζανε όλες τις ψηλιές μπαλιές και έβγαινε ωραία και ο τερματοφύλακας.
Μάγκας ο Άγγελος, έκλεισε το σπίτι του Μαρινάκη! Πολύ γέλιο έριξα όταν χάθηκε από … προσώπου γης, μόλις η ΑΕΛ σκόραρε στις καθυστερήσεις εναντίον του Ολυμπιακού καθώς άπαντες έπεσαν πάνω του και … τον κατεδάφισαν. Να βλέπεις τον Ντομίνγκες έξω, τον Μαρίν έξω, τον Φορτούνη σε λάθος θέση, και να παίζει μέσα ο Σεμπά και ο Νορβηγός, άλλο πρόβλημα με τα εξτρέμ. Είναι μακριά από το γκολ, σας το έχω πει. Για να παίξεις 4-4-2 πρέπει να έχεις παικταράδες κυνηγούς που μπορούν να συνδυαστούν και εξτρέμ σε στιλ Τζόρτζεβιτς-Γιαννακόπουλο. Άσε που έτσι το βάρος όλο πέφτει αμυντικά στα δύο αμυντικά χαφ και στα στόπερ...Έχει αργεί ομάδα ο Ολυμπιακός. Θα συναντήσει προβλήματα και σε άλλα ματς. Το ποδόσφαιρο είναι χώρος, εκμετάλλευση του χώρου. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει σωστά το χώρο ούτε πίσω ούτε μπροστά.
Βλέπουμε και τον ΠΑΟΚ που δεν πήρε σέντερ φορ. Τους τα είχα πει 100 φορές. Καλή ομάδα φτιάχνετε, γρήγορη ομάδα είστε, μου αρέσετε φέτος, αλλά έγκλημα κάνετε που δεν παίρνετε κυνηγό. Είδαμε λοιπόν τον ΠΑΟΚ με την Ξάνθη να πετάει δύο βαθμούς επειδή δεν μπορούσε να βάλει γκολ. Έχασε του κόσμου τα γκολ. Όσο για τη θέση του φορ, με Αθανασιάδη και Κουλούρη δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα. Θα σου κάνουν ένα ματς, θα σου κάνουν δύο ματς, αλλά πρωτάθλημα δεν παίρνεις.

Και ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα. Ενώ ενισχύθηκε και δεν έχει σχέση με τον περσινό Παναθηναϊκό, αν δεν σκοράρει ο Μπεργκ, οι άλλοι βλέπουν το τέρμα και τρέχουν μακριά. Δεν το έχει κανένας από τους άλλους το γκολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ