Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όλα έτοιμα για το πρώτο ρεκόρ Γκίνες με ομάλ! - Χιλιάδες χορευτές θα περικυκλώσουν τη ΔΕΘ

Ένα όραμα δεκαετιών ετοιμάζεται να πάρει πλέον σάρκα και οστά σε λίγες ώρες διεκδικώντας την καταγραφή του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Μία θέση λοιπόν στα ρεκόρ Γκίνες θα διεκδικήσουν οι θεατές που θα παρευρεθούν στη συναυλία «Μαζί…με ψυχή!» με τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, κατά τη διάρκεια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)
επιχειρώντας να πραγματοποιήσουν τον μεγαλύτερο σε μήκος και αριθμό συμμετεχόντων χορό «Ομάλ» την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, στις 9:30 μ.μ.
Μετά το τέλος της συναυλίας θα σχηματιστεί ένας μεγάλος κύκλος με το χορό «Ομάλ», που θα περικυκλώσει όλο το εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα μέρος του κέντρου της πόλης.



Η Κατηγορία Pontic Dance άνοιξε λοιπόν και επίσημα στο Ρεκόρ Γκίνες.


Έχουν δρομολογηθεί όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και με το τέλος της συναυλίας, θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να πιαστούν χέρι-χέρι όλοι οι χορευτές και να ξεκινήσει ο χορός!

Υπολογίζεται ότι απαιτούνται, περίπου 5000 χορευτές για την ολοκλήρωση του στόχου αλλά μάλλον θα συγκεντρωθούν πολύ περισσότεροι.

Για να καταγραφεί το ρεκόρ, ο χορός θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 15 λεπτά.


Γύρω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης έχουν τοποθετηθεί 160 ηχεία, για να ακούγεται σε κάθε σημείο επαρκώς η μουσική, και έχει ενισχυθεί σημαντικά ο φωτισμός. Με τη βοήθεια της Αστυνομίας, η οδός Γ’ Σπτεμβρίου, η οποία δε διαθέτει πλατύ πεζοδρόμιο, θα κλείσει, ενώ το ίδιο θα γίνει και με μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας της Εγνατίας, στο ρεύμα της προς τα ανατολικά.

Το όλο εγχείρημα θα καταγραφεί από μηχανήματα της ΔΕΘ-Helexpo και στη συνέχεια το υλικό θα αποσταλεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να εξεταστεί αν επετεύχθη το ρεκόρ.

Και στις δύο εξόδους θα υπάρχουν μηχανήματα της διοίκησης της ΔΕΘ για να καταγραφεί ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων, ενώ, για ακόμη ακριβέστερη καταγραφή, από πάνω τους θα πετούν drone. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των «οδηγών», ο κόσμος θα μπει στη σωστή θέση ώστε να σχηματιστεί ένας ενιαίος κύκλος. Όσο γρηγορότερα σχηματιστεί ο κύκλος τόσο πιο εύκολα θα είναι τα πράγματα για την καταγραφή του ρεκόρ.

Μόλις ο κύκλος ολοκληρωθεί από σκηνής ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης θα πει «1-2-3 πάμε», το οποίο θα αποτελέσει το σύνθημα για να ξεκινήσει το ομάλ’.

Θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να αναγνωριστεί το ρεκόρ, λόγω της γραφειοκρατίας. Αρκεί να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες προκειμένου να δοθεί η έγκριση και να δημιουργηθεί στα ρεκόρ Γκίνες κατηγορία με την επωνυμία pontic dance.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ