Quantcast

http://picasion.com/

Πρωταθλήτρια μεταγραφών η Βέροια!

Ολοκληρώθηκε και επίσημα ο δανεισμός του Τέρι Άντονις από τον ΠΑΟΚ στη «Βασίλισσα του Βορρά». Αυτή θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου και η τελευταία κίνηση που θα κάνει η Βέροια. Πόσες ακόμη άλλωστε θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς; Η Βέροια προχώρησε φέτος σε 22 μεταγραφές συνολικά, αριθμός ρεκόρ για ελληνική ομάδα, καθώς κανένας άλλος σύλλογος δεν
προχώρησε αυτό το καλοκαίρι σε τόσες κινήσεις. Φυσικά καμία άλλη ομάδα, δεν είχε και την ανάγκη πιθανώς για τόσες μεταγραφές. Η Βέροια, άλλαξε περίπου όλο το ρόστερ της και φυσικά θα είναι μία διαφορετική ομάδα τη νέα σεζόν. Καμία σχέση δηλαδή, με αυτή που ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά. Άλλος προπονητής, άλλοι παίκτες, άλλη διοίκηση, άλλη νοοτροπία…

Οι τρεις δεν έμελλε να στεριώσουν


Αναμφίβολα είναι πολύ δύσκολο κάνοντας τόσες πολλές μεταγραφές, να αποδώσουν όλες. Σίγουρα η Βέροια ήταν προετοιμασμένη γι΄ αυτό, όμως επειδή ακριβώς ήρθαν πολλοί ποδοσφαιριστές, σημειώθηκε και ένα ακόμη φαινόμενο. Τρεις νεαποκτηθέντες, έχουν ήδη αποχωρήσει και κατά συνέπεια οι 22 έγιναν 19. Ο Μιγκέλ Άλμπα έκανε την αρχή, ο Μπερτούτσι πήρε σκυτάλη, ενώ και ο Φορτές όπως ανακοινώθηκε δεν θα συνεχίσει στη «βασίλισσα». Οι Μαυρίας και Χαροντάκης ήταν οι πρώτες κινήσεις. Δύο νεαροί που είχαν κλείσει με την προηγούμενη διοίκηση και τεχνική ηγεσία.


Η συνέχεια ήταν καταιγιστική. Από την στιγμή που ανέλαβε ο Αλέκος Βοσνιάδης προπονητής και ο Κώστας Παπαδόπουλος μεγαλομέτοχος έφθασε μία… ολόκληρη ομάδα παικτών. Είχε ήδη αποκτηθεί και ο Μελίσσης, ενώ ακολούθησαν οι Σαρπόνγκ, Ναβαλόφσκι, Ασίγμπα, Αντόνιο Τόμας, Λινάρδος, Μίλιεβιτς, Παπαδόπουλος, Σισοκό, Καπετάνος, Παπαστεριανός, Κάλβο, Βίτι, Σίσι, Βασιλαντωνόπουλος, Κωνσταντινίδης και Άντονις. Σε αυτούς μπορούμε να προσθέσουμε και παίκτες όπως ο Καντιμοίρης, ο Μαλόν ή ο Άρτσε, που ανανέωσαν τα συμβόλαια τους.

Ζητούμενο η ομοιογένεια

Όταν μία ομάδα κάνει τόσες μεταγραφές είναι ξεκάθαρο πως έχει δύσκολη δουλειά και ο προπονητής. Διότι πρέπει η Βέροια να παρουσιάσει σύντομα ένα καλό σύνολο και κυρίως ομοιογενές. Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Αλέκο Βοσνιάδη που δείχνει πάντως να πιστεύει στη δουλειά που γίνεται. Εννοείται πως η αναβολή του πρωταθλήματος, ήταν ευεργετική για τη Βέροια, που σε κάθε φιλικό δείχνει ολοένα και καλύτερα. Μία ομάδα που θέλει να γίνει πιο συμπαγής, θέλει να αποκτήσει αυτοματισμούς και να δείξει ασφαλώς ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν παίκτες που δείχνουν ότι και προσωπικότητα έχουν και ποιότητα βέβαια για να ανταπεξέλθουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το φιλικό με την Κέρκυρα, ο Αλέκος Βοσνιάδης έκανε επίσης λόγο για την ομοιογένεια, ξεκαθαρίζοντας πως η μεταγραφή του Άντονις θα είναι και η τελευταία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ