Quantcast

http://picasion.com/

Θεοχαρόπουλος: «Ταλαιπωρία αγροτών, λόγω μη λειτουργίας του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, και η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σχετικά με την ταλαιπωρία των αγροτών λόγω μη λειτουργίας του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ για την
αυτόματη έκδοση βεβαίωσης των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών. Αναλυτικά η ερώτηση:
Με τον Νόμο 3874/2010 δημιουργήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων στο οποίο εγγράφονται υποχρεωτικά όλα τα ενήλικα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ασκούν στην Επικράτεια αγροτική δραστηριότητα ή κατέχουν αγροτική εκμετάλλευση.
Με βάση τις προβλέψεις του παραπάνω Νόμου ύστερα από την υποβολή της αίτησης εγγραφής και αφού προσκομισθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά χορηγείται ηλεκτρονικά από το σύστημα πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ βεβαίωση για την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα αγρότη.
Ωστόσο, από τις 31 Ιανουαρίου του 2015, από την έναρξη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το σύστημα παραμένει κλειστό, δυσχεραίνοντας, δυσκολεύοντας την καθημερινή ζωή του αγροτικού κόσμου.
Ενδεικτικά, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι αγρότες καθημερινά μπαίνουν ξανά στη διαδικασία να διανύουν τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις, ξοδεύοντας χρήματα και χρόνο για διαδικασίες που διά Νόμου έχουν απλοποιηθεί και έχουν προβλεφθεί να διεξάγονται διά μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή.
- Επειδή, στην δεινή, οικονομική συγκυρία που ζούμε οφείλουμε να δίνουμε λύσεις και όχι να πολλαπλασιάζουμε τα προβλήματα του κόσμου της «παραγωγής»
- Επειδή, η διακοπή της λειτουργίας του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ που χορηγεί τις προαναφερόμενες βεβαιώσεις συμβάλλει στην ενίσχυση και όχι στην εξάλειψη της «γραφειοκρατίας»
- Επειδή, με τις παραπάνω, προαναφερόμενες πολιτικές σας κάνετε βήματα πίσω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1) Ποιοι είναι οι λόγοι που το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αυτόματη έκδοση βεβαίωσης των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών παραμένει κλειστό;
2) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την επαναλειτουργία του συστήματος;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ