Quantcast

http://picasion.com/

Η θερινή πανήγυρις του Πολιούχου Βεροίας Αγίου Αντωνίου και η Πρόοδος του Τιμίου Σταυρού

Την Κυριακή 31 Ιουλίου το εσπέρας μπροστά από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του οσίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας έγινε επίσημη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού από το Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά και εν συνεχεία Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βίνιτσας και Μπαρ κ. Συμεών, Περεγιασλάβ κ. Αλέξανδρος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος και Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε ιερά λιτανεία των λειψάνων του αγίου Αντωνίου του Βεροιέως και του Τιμίου Σταυρού προς ευλογία της πόλεως των Βεροιέων.

Την Δευτέρα 1 Αυγούστου τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Βινίτσης κ. Συμεών επί τη εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού. Στον όρθρο χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιωώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό του μηνός παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου. Καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας στο ναό παρέμεινε ο Τίμιος Σταυρός προς ευλογία των πιστών.














ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ