Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Για χρηματοδότηση μέσω LEADER ενημερώθηκαν οι Σύλλογοι της Βέροιας

Για το νέο πρόγραμμα Leader ενημερώθηκαν από την Αναπτυξιακή Ημαθίας, Πολιτιστικοί Σύλλογοι του δήμου Βέροιας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 14/7 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βέροιας. Σκοπός της ενημέρωσης είναι η ένταξη του πολιτισμού στο επόμενο LEADER και η διευκόλυνση του οράματος των Συλλόγων να γίνει πραγματικότητα, βασιζόμενοι στη δυνατότητα που δίνει η ΕΕ και το Ελληνικό κράτος. 
Εκ μέρους του δήμου παρέστη ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασαν ο πρόεδρος, το στέλεχος και η νομικός της ΑΝΗΜΑ, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, Έλενα Ατσάλου και Βαγγελιώ Αδαμίδου. 
Στην ενημέρωση παραβρέθηκαν πάνω από 20 Σύλλογοι της Βέροιας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι Σύλλογοι που θα καταθέσουν πρόταση, θα μπορέσουν να επιδοτηθούν π.χ. για στολές, για ηχητικές εγκαταστάσεις, για τραπεζοκαθίσματα, για μικρό εξοπλισμό, όπως Η/Υ, φαξ και ότι μπορεί να αφορά την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης, όπως μίσθωση χώρων εκδηλώσεων κ.α.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας, που όπως ανέφερε η πρόεδρός κ. Παυλίδου, «Κολυμπήσαμε στα βαθιά, είχαμε καλή συνεργασία με την ΑΝΗΜΑ και έχουμε ήδη καινούριες φορεσιές. Ο σύλλογος δούλεψε αρκετά για το φάκελο, μη φοβάστε να καταθέσετε. Εμείς κάναμε λάθη, διαβάσαμε πολύ το πρόγραμμα, επιλέξαμε τι χρειαζόμασταν πιο άμεσα και ζητήσαμε φορεσιές, ηχητικό σύστημα, Η/Υ, πράγματα για την καθημερινή λειτουργία του Συλλόγου», είπε μεταξύ άλλων. 
Όπως ανέφεραν τα στελέχη της ΑΝΗΜΑ, το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό και η κάθε πρόταση θα αξιολογείται και θα βαθμολογείται, οπότε κάποιοι θα μείνουν απ' έξω. Τα κριτήρια της αξιολόγησης και βαθμολόγησης θα υπάρχουν στο φάκελο, ενώ η πρόταση θα κατατίθεται σφραγισμένη.










ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ