Quantcast

http://picasion.com/

Με κατάσχεση λογαριασμών απειλούνται χιλιάδες αγρότες για χρέη στον ΟΓΑ

Με ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών απειλούνται αγρότες με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, καθώς, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΓΑ, δεν έσπευσαν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στη «μαύρη λίστα» του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Να σημειωθεί ότι οι οφειλέτες του ΟΓΑ με την
ένταξή τους στο Μητρώο Οφειλετών ΚΕΑΟ αποκτούν Αριθμό Μητρώου Οφειλέτη (Α.Μ.Ο.) και εμφανίζονται πλέον στο φάκελο Οικονομικές Κινήσεις Οφειλέτη μέσω της οθόνης «Καρτέλα Καθυστερούμενων Οφειλέτη». Στη συντριπτική τους πλειονότητα πρόκειται για οφειλέτες που τέθηκαν εκτός κάποιας από τις ρυθμίσεις χρεών που «τρέχουν» για τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως δήλωσε η υπεύθυνη συντονίστρια της Δ/νσης Αναγκαστικών Μέτρων Είσπραξης του ΚΕΑΟ «υπάρχει μια θεσμοθετημένη διαδικασία. Πρώτα ειδοποιείται ο οφειλέτης ότι χρωστά και θα πρέπει σε κάποιο χρονικό διάστημα (20 ημερών) να εξοφλήσει την οφειλή του. Μιλάμε για χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Στη συνέχεια αν δεν το κάνει εμείς θα πάρουμε μέτρα. Προηγούνται πάντα οι μεγάλες οφειλές».

Διαδικασία
Στους οφειλέτες που εντάσσονται στο ΚΕΑΟ αρχικά αποστέλλεται η πρόσκληση για τακτοποίηση οφειλών και εφόσον δεν ανταποκριθούν με εξόφληση ή διακανονισμό, αποστέλλεται η «Ατομική Ειδοποίηση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών» με την οποία ενημερώνονται ότι αν δεν ανταποκριθούν σε 20 ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις).

Χρέη προς ΟΓΑ

Το συνολικό χρέος προς τον ΟΓΑ φθάνει τα 745 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των οφειλετών ανέρχεται σε 350.000 αγρότες. Η διαδικασία ελέγχου και είσπραξης των οφειλών μέσω του ΚΕΑΟ αναμένεται να επιταχυνθεί και οι επόμενες παρτίδες οφειλετών θα αφορούν και χρέη κάτω των 5.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ