Quantcast

http://picasion.com/

ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Παίρνει την πρόκριση η Γαλλία

Με το σπουδαίο ματς Γερμανία - Γαλλία ολοκληρώνεται απόψε η ημιτελική φάση του Euro 2016. Πριν περάσουμε στην ανάλυση, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να βρείτε, μεταξύ άλλων, έναν αναλυτικό οδηγό για τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες, όπως για παράδειγμα η Sportingbet, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Το… ταίρι της στο μεγάλο τελικό της Κυριακής περιμένει από χθες η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να διεκδικούν σήμερα το δεύτερο εισιτήριο στη Μασσαλία. Πριν περάσουμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, θα εκφράσουμε την ευχή (χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας) να επικεντρωθούμε το βράδυ μόνο στο ποδόσφαιρο. Ο λόγος που αναφέρουμε κάτι τέτοιο είναι διττός: α) η Μασσαλία έχει αποδειχθεί «μαγνήτης» επεισοδίων μεταξύ χούλιγκαν στη φετινή διοργάνωση, β) η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο σημερινών αντιπάλων (το φιλικό του περασμένου Νοεμβρίου στο «Σταντ ντε Φρανς») στιγματίστηκε από την απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας, με τους τρεις «καμικάζι» να μην καταφέρνουν τελικά να προσεγγίσουν το στάδιο, αλλά παράλληλα να… αφήνουν πίσω τους ένα θύμα.

Για να επιστρέψουμε στα του… αθλήματος, η Γερμανία έρχεται στο σημερινό ημιτελικό ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, έχοντας φτάσει στους «4» και στις έξι τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις (ρεκόρ για ευρωπαϊκή ομάδα). Τα «πάντσερ» διατηρούσαν ανέπαφη την εστία τους μέχρι και τον προημιτελικό με τους Ιταλούς (σερί 2-1-0 στη φάση των ομίλων, πρόκριση επί της Σλοβακίας με το νικηφόρο 3-0 στους «16»), όπου και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Εζίλ στο 65ο λεπτό. Το «χαζό» χέρι του Μπόατενγκ στο 78′ έδωσε την ευκαιρία στον Μπονούτσι να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα και να στείλει το ματς στην παράταση. Δεν άλλαξε κάτι στον εξτρά χρόνο και στη συνέχεια ζήσαμε μία από τις πιο συναρπαστικές διαδικασίες πέναλτι, με το… φαβορί να εναλλάσσεται συνεχώς και τους Γερμανούς να κερδίζουν στο τέλος, εκμεταλλευόμενοι την ανωριμότητα πολλών παικτών της Ιταλίας στις εκτελέσεις.

Έτσι, η ομάδα του Λεβ είναι παρούσα στο σημερινό μεγάλο ματς, χωρίς όμως να έχει διαθέσιμα τρία από τα μεγάλα «όπλα» της. Μία σημαντική απουσία σε κάθε γραμμή έχει ο «εκλέκτορας» της Εθνικής Γερμανίας, με τον αμυντικό Χούμελς να είναι τιμωρημένος και τους Κεντίρα (ΜΕ) και Μάριο Γκόμεζ (ΕΠ) να έχουν τεθεί νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού. Το θετικό είναι ότι θα δώσει το «παρών» ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, με τον Λεβ να αποκαλύπτει μάλιστα ότι «θα ξεκινήσει από την αρχή, λόγω της μεγάλης εμπειρίας του». Στην άμυνα ο Κίμιχ θα επιστρέψει σε ρόλο δεξιού μπακ, με τον Χέβεντες να είναι ο παρτενέρ του Μπόατενγκ στην «καρδιά». Τέλος, η τετράδα μπροστά θα αποτελείται από τους Εζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ και Γκέτσε, χωρίς ακόμα να είναι ξεκάθαρο ποιος εκ των Γκέτσε ή Μίλερ θα τοποθετηθεί στην κορυφή.

Κι αν η πρόκριση της Γερμανίας στο σημερινό ημιτελικό ήταν «ψυχοβγάλτης», οι Γάλλοι από την πλευρά τους μετέτρεψαν σε ένα μεγάλο «πάρτι» το δικό τους προημιτελικό απέναντι στους Ισλανδούς. Οι «ψαράδες» δεν κατάφεραν να δείξουν το ίδιο «θράσος» με αυτό που είχαν επιδείξει στο ματς απέναντι στην Αγγλία, καθώς η ομάδα του Ντεσάμπ μπήκε από το πρώτο λεπτό με διάθεση να καταστήσει σαφές ότι αυτή είναι το αφεντικό. Το τελικό 4-0 του πρώτου ημιχρόνου (12′ Ζιρού, 19′ Πογκμπά, 42′ Παγέτ, 45’+ Γκριεζμάν) μιλάει από μόνο του και ο… φωτεινός πίνακας έδειξε το 5-2 μετά τη λήξη του 90λεπτου. Θυμίζουμε ότι οι «τρικολόρ» είχαν αποκλείσει με ανατροπή την Ιρλανδία στη φάση των «16» (2-1), ενώ στους ομίλους «έτρεξαν» ρεκόρ 2-1-0.

Η Γαλλία μπαίνει στο σημερινό ματς διατηρώντας την καλύτερη επίθεση στο φετινό EURΟ (11 γκολ), με τον Αντουάν Γκριεζμάν να έχει σκοράρει 4 γκολ (προηγείται στην κούρσα μέχρι στιγμής) και τους Ζιρού και Παγέτ από 3 (το..11ο επιτεύχθηκε από τον Πογκμπά). Ταυτόχρονα, ο Ντεσάμπ βρίσκεται στην ευτυχή θέση να έχει διαθέσιμους και τους 23 παίκτες, καθώς οι Καντέ και Ραμί επιστρέφουν από τιμωρία και ταυτόχρονα δεν παρατηρείται κάποιος τραυματισμός. Η λογική λέει ότι αμφότεροι θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα, με το Γάλλο τεχνικό να υιοθετεί τη διάταξη 4-3-3 (αντί του 4-2-3-1 απέναντι στους Ισλανδούς), θέλοντας να κάνει την ομάδα πιο συμπαγή (λόγω της ξεκάθαρης δυναμικής του αντιπάλου).

«Κρυστάλλινος» στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ντεσάμπ, έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα της γαλλικής φιλοσοφίας στο μεγάλο σημερινό ματς: «Οι Γερμανοί αρέσκονται στο ποδόσφαιρο κυριαρχίας, όμως εμείς δεν μπορούμε να… καθίσουμε πίσω και να περιμένουμε. Χρειάζεται να πιάσουμε το 100% της απόδοσής μας, προκειμένου να προκριθούμε επί της καλύτερης ομάδας του κόσμου. Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία, όμως παράλληλα μπορούν να γραφτούν… νέα κεφάλαια». Σημειώστε, τέλος, ότι η Γαλλία θα έχει κερδισμένη και τη «μάχη της κερκίδας», ως οικοδέσποινα.

Στοιχηματικά, θεωρούμε ότι οι Γάλλοι, οι οποίοι αγωνίζονται εντός έδρας, έχουν το προβάδισμα έναντι της Γερμανίας στη σημερινή αναμέτρηση. Θα επιλέξουμε, επομένως, την πρόκριση της Γαλλίας, σε απόδοση 2.00.

Το βίντεο για τον αγώνα Γερμανία – Γαλλία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ