Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απάντηση Χαμπίδη σε Καλαϊτζίδη - Κουτσογιάννη

Απάντηση στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τον δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη εξέδωσε ο Δημήτρης Χαμπίδης, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Στην τοποθέτησή μου στο ζήτημα της φιλοξενίας Σύριων προσφύγων στο δήμο Νάουσας άσκησα κριτική σε μια σειρά από ζητήματα, θεσμικά, κοινωνικά και πολιτικά. Η κριτική μου αφορούσε όχι

πρόσωπα αλλά ασκούμενες πολιτικές και νοοτροπίες. Οι κύριοι Κουτσογιάννης και Καλαιτζίδης όχι μόνο δεν απάντησαν στα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά κατά την προσφιλή τους τακτική και ελλείψει επιχειρημάτων, στοχοποίησαν τον γράφοντα εκτοξεύοντας λάσπη και φθηνούς χαρακτηρισμούς, στοιχείο που δείχνει το μέγεθος των ανδρών. Όσον αφορά την προσωπική λεκτική επίθεση που δέχτηκα έχω να επισημάνω το εξής: δεν περιμένω από ανθρώπους που εμφορούνται από νεοφιλελεύθερες απόψεις να γνωρίζουν πόσο μάλλον να κατανοήσουν τι σημαίνει η έννοια προσφορά . Για την ιστορία τους θυμίζω ότι πριν την διάθεσή μου στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση, ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος σε Α.Ε με αποδοχές πολύ μεγαλύτερες των σημερινών, συνειδητή επιλογή μου, να προσφέρω όπου είμαι χρήσιμος, όπως κάνουν και χιλιάδες άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εθελοντισμός και η προσφορά βρίσκεται στον πυρήνα της ιδεολογικής έκφρασης του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του. Πως θα μπορούσε άλλωστε η πρώτη αριστερή κυβέρνηση, να κυβερνήσει κόντρα στον κρατικό μηχανισμό, με τους διορισμένους ακόμα διευθυντές του κ. Μητσοτάκη από τον Δεκέμβριο του 2014, και με τους μισούς κυβερνητικούς συνεργάτες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (53 συνεργάτες ο κ. Μητσοτάκης σαν Υπουργός, 30 ο σημερινός Υπουργός κ. Βερναρδάκης). Η ασκούμενη πολιτική επί δεκαετίες κύριοι υποδούλωσε την χώρα και όχι η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση όπως δείχνουν και τα παρακάτω επίσημα στοιχεία.
Και όλα αυτά αποκλύπτονται καθημερινά, από το ίδιο σύστημα της διαπλοκής και διαφθοράς που στηρίζουν ιδεολογικά και πολιτικά (SΙEΜΕΝS, Παπασταύρος, Δασκαλοπούλου, Μαρινόπουλου, λίστες, τραπεζίτες, καναλάρχες ,παραδικαστικό, Μητσοτάκης 300.000 ευρώ από το2005, Ν.Δ.210.835.840 ευρώ κ.α.). Ο κ. Καλαιτζίδης αφού πρωτοστάτησε στο δημοψήφισμα υπερασπιζόμενος το ναι σε όλα, τώρα προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τις μνημονιακές πολιτικές. Όμως στην πολιτική όπως και στο κληρονομικό δίκαιο δεν έχουμε δικαίωμα επιλεκτικής αποδοχής σε ότι μας συμφέρει. Μετά το δημοψήφισμα μεταξύ του grexit και του μνημονίου επιλέξαμε το μνημόνιο όχι του ναι σε όλα αλλά με σκληρή διαπραγμάτευση με μνεία για την διαγραφή χρέους και εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος. Κάναμε εκλογές με την νέα πρόταση και όχι με το<< θα σκίσουμε τα μνημόνια>> και ο Ελληνικός Λαός μας έδωσε εντολή να κυβερνήσουμε με το νέο πρόγραμμα . Δεν διδάχτηκαν λοιπόν τίποτα από τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις το 2015, ελπίζουμε να διδαχθούν το 2019.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν και περιμένουν απάντηση…

Τέλος ευχαριστούμε τον κ. Καλαιτζίδη για τον προβληματισμό του και τις προτάσεις του στον προσυνεδριακό διάλογο του Σύριζα για τον τρόπο ανάδειξης των στελεχών μας. Κ. Καλαιτζίδη οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν φοβούνται να κατέβουν στον κόσμο, αλλά πορεύονται με τον κόσμο, δίνουν αγώνες για την κοινωνία και τα προβλήματα των ασθενέστερων, δίπλα στους πολίτες και όχι απέναντί τους. Προσπάθεια όλων μας είναι να ανατάξουμε αυτή την πολύπαθη, από τις πολιτικές σας, κοινωνία και να την οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ