Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δάσκαλος για Γέφυρα Κούσιου: «Κάποιοι πρέπει να αρχίσουν να τρέμουν»

Με αφορμή την δημοσίευση του του Θεόδωρου Θεοδωρίδη στο facebook, όσον αφορά το έργο της Γέφυρας Κούσιου, ο πρώην αντιδήμαρχος της Βέροιας Δημήτρης Δάσκαλος πήρε δημόσια θέση και αναφέρει με λεπτομέρειες τα λάθη και τις παραλείψεις των αρμοδίων. Μάλιστα, δεν διστάζει να αναφέρει πως κάποιοι, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θα πρέπει να αρχίσουν όχι μόνο να φοβούνται, αλλά και νατρέμουν. Διαβάστε, αναλυτικά την τοποθέτησή του:

«Δυστυχώς, απεβίωσε και ο τελευταίος δωρητής. Μέχρι στιγμής, έχουν αποβιώσει συνολικά έξι. Οι τρείς δωρητές, δύο μέλη της διαχειριστικής επιτροπής της δωρεάς και ένας συνεργάτης της αναδόχου εταιρίας. Διότι, το έργο κόλλησε από λανθασμένες ενέργειες και προσεγγίσεις των αρμοδίων. Διότι επέλεξαν να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Ενώ προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης, από την άλλη συνέταξαν Ανακεφαλαιωτικό πίνακα εργασιών με αποτέλεσμα από την ενέργειά τους αυτή να κολλήσει το έργο. Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, πριν ένα χρόνο τον Ιούλιο του 2015, εκδόθηκε η απόφαση 1066/2015 του διοικητικού εφετείου Θεσσαλονίκης, που έλεγε ότι η μελέτη ήταν πλήρης, δίχως ελλείψεις. Διότι, αν τον Νοέμβριο του 2013 που έγινε η προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης, δεν συντασσόταν ΑΠΕ και ταυτόχρονα δινόταν εντολή στην ανάδοχο εταιρία να ολοκληρώσει το έργο με όποια μέσα αυτή διέθετε, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση το Διοικητικού Εφετείου. Τώρα το έργο θα ήταν ολοκληρωμένο και ο Δήμος δεν θα κατέβαλε ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Τώρα ούτε η γέφυρα κατασκευάσθηκε και ο ανάδοχος θα πάρει και αποζημίωση από πάνω. Για τους λάθος χειρισμούς δεν θα απολογηθεί κανείς. Γιατί κάποιοι έλεγαν ότι «το έργο θα το κατασκευάσουμε με τις όποιες ελλείψεις και παραλείψεις» και μας κατηγορούσαν και μας έλεγαν μάλιστα και Κασσάνδρες. Δυστυχώς, αυτοί παραμένουν στην θέση τους, ενώ αν είχαν τσίπα ή ίχνος ντροπής, θα είχαν παραιτηθεί από την θέση τους πέρυσι τέτοια εποχή, που βγήκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και διέψευσε τα όσα έλεγαν. Αφού δεν το έπραξαν τότε αυτό τους δόθηκε ευκαιρία μοναδική να παραιτηθούν μετά την εκδημία του Γιάννη Κούσιου. Άραγε τι θα συνεχίσουν να λένε;

Η άποψη μου είναι ότι: Η ομάδα που χαντακώνει ένα έργο, δεν μπορεί στη συνέχεια να το αναστήσει.

Διότι έπεσαν στην παγίδα του αναδόχου, ο οποίος έφυγε από το έργο νικητής και τροπαιοφόρος, πετυχαίνοντας την διάλυση σύμβασης, μάλιστα με υπαιτιότητα του Δήμου Βέροιας. Αν άκουγαν όσα λέγαμε, το έργο θα είχε αποδοθεί εδώ και χρόνια σε κυκλοφορία.

Υ.Γ. Τα παραπάνω μαζί με άλλα πάρα πολλά, τα κατέθεσα πρόσφατα σε προανάκριση, ως μάρτυρας. Διότι κάποιοι πρέπει να αρχίσουν όχι μόνο να φοβούνται, αλλά να τρέμουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ