Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πατσίκας: «Πέφτουν οι μάσκες – Ακέραιες οι ευθύνες Βοργιαζίδη»

ΒΟΜΒΕΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΚΑΙΝΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
Ευθεία επίθεση στον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη εξαπολύει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Ζήσης Πατσίκας με ανάρτησή του στο facebook. Αφορμή στάθηκε σχόλιο της κ. Κοτταρίδη όπου αναφέρει ότι ο Δήμος ήταν ενήμερος για τα σχέδια της αρχαιολογικής αναοριοθέτησης από το 2012(!) όταν και ο νυν Δήμαρχος ήταν αρμόδιος αντιδήμαρχος πολεοδομίας!
Δείτε το σχόλιο του κ. Πατσίκα:  «Πέφτουν οι μάσκες – Ακέραιες οι ευθύνες Βοργιαζίδη. Στο Δ.Σ. της Τετάρτης, όπως και στη διά των ΜΜΕ τοποθέτησή μου, έθεσα το θέμα των ευθυνών της Δημοτικής Αρχής Βοργιαζίδη για τους χειρισμούς στην υπόθεση αναοριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου Βέροιας. Αυτολογοκρίθηκα, γιατί δεν είπα – όπως σχεδίαζα – ότι όταν λέει ο κύριος Βοργιαζίδης «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν με ρώτησαν, δεν με ενημέρωσαν» τότε δεν περιποιεί τιμή για τον πρώτο πολίτη της πόλης, γιατί είτε ομολογεί την ανυπαρξία του, είτε λέει ψέματα. Το «ψέματα» δεν θέλω να το πιστέψω ούτε ο ίδιος.

Έρχεται όμως χθες η κυρία Κοτταρίδη, με απάντησή της σε σχόλιο του αγαπητού Βεροιώτη αρχιτέκτονα Δημήτρη Κουκούδη και αναφέρει ότι η διαδικασία αναοριοθέτησης είχε ξεκινήσει από το 2012, με όλη την απαραίτητη ενημέρωση προς τον Δήμο Βέροιας. Ποιος ήταν ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας; Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Συνεχίζει μάλιστα η κ. Κοτταρίδη και αναφέρει ότι «την τελική μας πρόταση στείλαμε στην κεντρική Υπηρεσία τον Μάρτιο του 2016 και όπως προβλέπεται, επειδή από το 2012 είχε περάσει αρκετός καιρός ξαναρωτήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου». 4 χρόνια δίχως αντίλογο, σημαίνει ή ανικανότητα ή συμφωνία! Και τώρα βάζει μπροστά ο δήμαρχος όλους τους φορείς της πόλης, να παλέψουμε να σώσουμε την πόλη από μια κατάσταση που δημιουργήθηκε με δική του ευθύνη.

Αναλυτικά το σχόλιο της Κοτταρίδη στο fb του Δημήτρη Κουκούδη:

«Πολύ ωραία τα λες Dimitris Koukoudis...σε ευχαριστώ και για τον έπαινο και για την κριτική, αλλά πρέπει να ξέρεις, τις κηρύξεις των χώρων και μάλιστα ως εφορεία αρχαιοτήτων δεν δικαιούμαστε να τις συζητούμε στα δημοτικά συμβούλια....

Ο νόμος ορίζει τη διαδικασία και εμείς οφείλουμε να τον εφαρμόζουμε.... και η διαδικασία ορίζει ότι όταν σχεδιάζουμε την κήρυξη (εν προκειμένω αναοριοθέτηση) το πρώτο που κάνουμε είναι να στείλουμε το σχεδιάγραμμα με τον προτεινόμενο χώρο στις υπηρεσίες των δήμων (πολεοδομία κ.λ.π.) για να εκφράσουν τις απόψεις τους... Η λίστα των αποδεκτών είναι ορισμένη από τον Νόμο (3028/2002, περί αρχαιοτήτων, που καθόριζε και ως υποχρέωση των εφορειών να προχωρήσουν σε αναοριοθτήσεις -κηρύξεις όλων των υφιστάμενων το 2002 αρχαιολογικών χώρων και έχουμε κάνει αρκετές από αυτές στην Ημαθία και στην Πέλλα ήδη, αφού αυτό είναι θεμελιώδης υποχρέωσή μας.... κάτι όπως της ΔΟΥ να εισπράττει τους φόρους!!...) και φυσικά η αποστολή του εγγράφου που αποτελει βασικό στοιχείο της διαδικασίας κοινοποιείται στην Κεντρική Υπηρεσία (Γενική Διευθυνση κλπ. του ΥΠΠΟ).... Και τώρα αγαπητέ μου Δημήτρη η μεγάλη έκπληξη! Η διαδικασία αναοριοθέτησης της Βέροιας ξεκίνησε το 2012 γιατί είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει η συστηματική διαχείριση-ανάδειξη του συνολικού μνημειακού αποθέματος της πόλης που είναι κυριολεκτικά τεράστιο! και το έγγραφο που ρωτούσε τις απόψεις των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου "σχετικά με τις χρήσεις γης και τις υφιστάμενες δραστηριότητες στην υπό επανακήρυξη περιοχή." στάλθηκε στις 13/9/2012 (ναι 2012) με συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, στη Διεύθυνση Πολεοδομίας, στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

Τμήμα Τοπογραφίας – Εποικισμού και Αναδασμού

κλπ κλπ.... (εγγραφο της 11ης ΕΒΑ, αρ. πρωτ.3831/13-9-2012) Η συγκρότηση του φακέλου που με δεδομένο ότι στη Βέροια υπάρχουν 103 κηρύξεις του ΥΠΠΟ και 132 κηρύξεις του ΗΜΑΘ ήταν μια τεράστια δουλεία που έτρεχε μαζί με την τεκμηρίωση των δεκάδων μνημείων και την υλοποίηση των έργων που όλοι ξέρετε και τελείωσε στην αρχή του 2016... Ως τότε καμία δραματική αντίδραση από κανέναν δεν είχε υπάρξει, μολονότι στο μεταξύ είχε γίνει η μεγάλη επέκταση του χώρου των Αιγών, η τεράστια κήρυξη της Μιέζας κοκ... και σωστά , μου επιτρέπετε να πω δεν υπήρξε αντίδραση, γιατί μπορεί οι κηρύξεις να είναι αντιπαθητικές σε ορισμένους, είναι όμως το στοιχειώδες βήμα προστασίας όλων αυτών που δεν ανήκουν σε μας αλλά στους επερχόμενους.... την τελική μας πρόταση στείλαμε στην κεντρική Υπηρεσία τον Μάρτιο του 2016 και όπως προβλέπεται, επειδή από το 2012 είχε περάσει αρκετός καιρός ξαναρωτήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου κλπ. για τις απόψεις τους στο τέλος Μαϊου (δεν έχω εύκαιρο τον αριθμό πρωτοκόλλου του εγγράφου αυτή τη στιγμή) . Φυσικά Δήμος και λοιποί μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και τώρα και στο ΚΑΣ, όταν συζητηθεί το θέμα, συντεταγμένα και δεν καταλαβαίνω προς τι ο Μέγας Σάλος και Πανικός!!! εν τω μεταξύ έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε και όταν γυρίσω από το ταξίδι μου (συμμετοχή αύριο στο Τοπικό συμβούλιο Μνημείων , την Τρίτη 26 Ιουλίου και την Τρίτη 2 Αυγούστου στο ΚΑΣ και ενδιαμέσως επιτροπές για έργα ΕΣΠΑ κλπ.)... Αλλά, όπως προφανώς καταλαβαίνεις στο μικροπολιτικό χάος που σε κανέναν δεν περιποιεί τιμή δεν πρόκειται να συμμετάσχω!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ