Φανάρια, κολωνάκια και πεζοδρομήσεις στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Βέροιας

31 θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που πέρασαν από την Επιτροπή Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Κυκλοφοριακής Αγωγής Πολιτών και το τεχνικό τμήμα του δήμου Βέροιας, έρχονται για έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας. Τα θέματα που προέκυψαν μετά από αιτήματα πολιτών και διαφόρων φορέων για κυκλοφοριακά θέματα, αφορούν την τοποθέτηση φαναριών, κολωνακίων, μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις και άλλων.  

1ο Έκτακτο Θέμα
Κάτοικοι και επαγγελματίες της οδού Σταδίου με την υπ’ αριθμ. 2634/2016 αίτηση τους ζητούν την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των οδών Σταδίου και της οδού Βέροιας – Λαζοχωρίου.

2ο Έκτακτο Θέμα
Η εφορία Αρχαιοτήτων Βέροιας με το υπ’ αριθμ. 22450/24-6-2016 έγγραφό της, ζητά την τοποθέτηση στυλίσκων περιορισμού στάθμευσης και κυκλοφορίας (κολωνάκια), στην οδό Αντ. Καμάρα προς την πλευρά του οικοπέδου της Παλαιάς Μητρόπολης, προκειμένου να μην μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης ο ελεύθερος χώρος του οικοπέδου.

1ο Θέμα
Με την έναρξη του σχολικού έτους 2016-2017 πρόκειται να λειτουργήσει το νέο σχολείο στα Γιοντζαλίκια, γι αυτό το λόγο έγιναν και τα απαραίτητα έργα υποδομής (δίκτυα, ασφαλτόστρωση κλπ) και πρέπει να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, επειδή στην περιοχή θα αυξηθεί σαφώς ο κυκλοφοριακός φόρτος.

Μετά τα παραπάνω οι ρυθμίσεις που προτείνονται είναι οι εξής:
1. Η οδός Προσφύγων (Παλαιά Εθνική οδός προς Κοζάνη) να έχει προτεραιότητα έναντι όλων των οδών που συμβάλλουν σ’ αυτήν. Η στάση και η στάθμευση απαγορεύεται σε όλο το μήκος της.
2. Η οδός Ρωμανίας να έχει προτεραιότητα έναντι όλων των οδών που συμβάλλον σ’ αυτή εκτός των οδών Προσφύγων και Αφροδίτης.
3. Η οδός Γλύπτη Ευάνδρου μονοδρομείται με κατεύθυνση από την οδό Προσφύγων προς την οδό Ρωμανίας. Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και στις δύο πλευρές της οδού, διότι το ωφέλιμο πλάτος κυκλοφορίας είναι 4,70 μ. και δυσχεραίνει την κυκλοφορία Αστικού Λεωφορείου.
4. Η οδός Σάμου Χρυσογόνου μονοδρομείται με κατεύθυνση από την οδό Ρωμανίας προς την οδό Προσφύγων. Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και στις δύο πλευρές της οδού, διότι το ωφέλιμο πλάτος κυκλοφορίας είναι 4,70 μ. και δυσχεραίνει την κυκλοφορία Αστικού Λεωφορείου.
5. Δημιουργία στάσης Αστικών μπροστά στο νέο σχολείο, με τοποθέτηση πινακίδων Ρ40 (απαγόρευση στάσης και στάθμευσης) στη στάση και σήμανση της στάσης.
6. Δημιουργία διαβάσεων πεζών στην οδό Ρωμανίας, μία μετά τη συμβολή της με την οδό Ευάνδρου και μία πριν από τη συμβολή της με την οδό Σάμου Χρυσογόνου. 
7. Δημιουργία διαβάσεων πεζών στην οδό Γλύπτη Ευάνδρου μετά τη συμβολή της με την οδό Ρωμανίας και στην οδό Γιάννη Ρίτσου μετά τη συμβολή της με την οδό Ρωμανίας.

2ο Θέμα
Ο Λιακόπουλος Χρήστος του Βασιλείου με την υπ’ αριθμ. 6405/2016 αίτηση του και ο Παπαδόπουλος Κυριάκος με την υπ’ αριθμ. 6451/2016 αίτησή τους ζητούν την μεταφορά της θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ που υφίσταται επί της οδού Αγίου Δημητρίου 6 και προτείνουν τη μεταφορά τους στην ίδια οδό έμπροσθεν του φαρμακείου «Χατζηκυριακίδου».

3ο Θέμα
Το ΕΕΕΕΚ Βέροιας και η τροχαία με διάφορα έγγραφά τους ζητά τη λήψη μέτρων για τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων που διέρχονται από το Ειδικό σχολείο Λαζοχωρίου, στην κεντρική οδό του Λαζοχωρίου. Ενδεικτικά τα μέτρα που προτείνονται κυρίως από την τροχαία είναι:
1) Τοποθέτηση αναγγελίας πινακίδας Κ-16 «κίνδυνος λόγω διάβασης παιδιών» και στους δύο κλάδους κυκλοφορίας, με όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα.
2) Απαγόρευση στάθμευσης έμπροσθεν του σχολείου και τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων στο οδόστρωμα.
3) Διαγράμμιση διάβασης πεζών έμπροσθεν του σχολείου και τοποθέτηση πινακίδων Π-21 «Διάβαση πεζών».
4) Εγκατάσταση σταθερής φωτογραφικής μηχανής RADAR.

4ο Θέμα
Η Δημοτική Αστυνομία με το υπ’ αριθμ. 16522/2016 έγγραφό της προτείνει τον προσδιορισμό των ωρών φορτοεκφόρτωσης με ειδικά πινακίδια, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου μεταξύ των οδών Κεντρικής και Π. Τσαλδάρη και στην οδό Μητροπόλεως (Goodys).

5ο Θέμα
Η Κόντογλου Μάγδα με την υπ’ αριθμ. 12145/2016 αίτησή της ζητά την λήψη μέτρων για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης επάνω στο πεζοδρόμιο της οδού Μ. Μπότσαρη 44, διότι δημιουργούνται προβλήματα και ζημίες και υπάρχει κίνδυνος για τους πεζούς.

6ο Θέμα
Η Γκίλινα Μάγδα, Αργύρης Αδαμίδης και Σωτήρης Μεϊμαρίδης με την υπ’ αριθμ. 10744/2016 αίτησή τους ζητούν να τους επιτραπεί η είσοδος των επαγγελματικών τους οχημάτων τα Σαββατοκύριακα, στον πεζόδρομο του εμπορικού κέντρου και να τους χορηγηθεί το ανάλογο τηλεχειριστήριο. 

7ο Θέμα
Ο Μαρκάκης Εμμανουήλ με την υπ’ αριθμ. 11784/2016 αίτηση του ζητά να του παραχωρηθεί θέση στάθμευσης, φόρτωσης – εκφόρτωσης στο κατάστημα που διατηρεί επί της οδού Ανοίξεως 108.

8ο Θέμα
Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Ειδικού Σχολείου Βέροιας με την υπ’ αριθμ. 14325/2016 αίτησή του ζητά 3 μόνιμες θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της έμπροσθεν του Ειδικού Σχολείου Βέροιας.

9ο Θέμα
Ο Μωραϊτης Αστέριος με υην υπ’ αριθμ. 16535/2016 αίτησή του ζητά μόνιμη θέση στάθμευσης επί της οδού Πολυζωϊδη 3, για το υπ’ αριθμ. ΚΧΥ 3295 ΙΧΕ αυτοκίνητο του, λόγω αναπηρίας του.

10ο Θέμα
Η Τσιαρτσιώνη Χαρούλα με την υπ’ αριθμ. 17692/2016 αίτηση της ζητά τοποθετηθούν κολωνάκια στις γωνίες της οδού Τερτσέτη στη συμβολή της με την οδό Δήμητρας, διότι η Τερτσέτη είναι διπλής κατεύθυνσης και όταν σταθμεύουν αυτοκίνητα ένθεν και ένθεν της οδού, δυσκολεύει η στροφή των αυτοκινήτων από την οδό Δήμητρας.

11ο Θέμα
Αίτηση του συλλόγου Όμιλος Φίλων Ψυχικής Υγείας για παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Ανοίξεως 120 έμπροσθεν των γραφείων του συλλόγου.

12ο Θέμα
Ο Δαμιανίδης Ελευθέριος με την υπ’ αριθμ. 11432 αίτησή του ζητά μόνιμη θέση στάθμευσης επί της οδού Εδέσσης 19, για το υπ’ αριθμ. ΗΜΝ 7004 ΙΧΕ αυτοκίνητο του, λόγω αναπηρίας του.

13ο Θέμα
Η Δημοτική Αστυνομία με το υπ’ αριθμ. 12418/2016 έγγραφό της προτείνει τη δημιουργία χώρου στάθμευσης για δίτροχα στο κέντρο της πόλης.

14ο Θέμα
Ο Χατζηεμμανουήλ Κωνσταντίνος  με την υπ’ αριθμ. 16522/2016 αίτησή του ζητά την τοποθέτηση κολωνακίων επί της οδού Δήμητρας στη συμβολή της με την οδό Βερόης, στο σημείο που στενεύει το πεζοδρόμιο για την ασφαλή διέλευση των πεζών, λόγω οχημάτων που σταθμεύουν στο σημείο.

15ο Θέμα
Ο Ορτατζόγλου Μιχαήλ του Αθανασίου με την υπ’ αριθμ. 8097/2016 αίτηση του ζητά να τοποθετηθούν πινακίδες προειδοποίησης διέλευσης ζώων στη οδό Ρωσσοπροσφύγων (εκτός σχεδίου τμήμα της)  διότι διατηρεί νόμιμο σταύλο στην περιοχή.

16ο Θέμα
Ο Κεντεποζίδης Ροάνδος με την υπ’ αριθμ. 7193/2016 αίτηση του ζητά την κατασκευή πεζοδρομίου επί της οδού Αγίου Παταπίου 5 ή την τοποθέτηση κολωνακίων ασφαλείας, για την ασφαλή διέλευση των πεζών.

17ο Θέμα
Ο Ανδριανόπουλος Ευάγγελος του Παύλου με την υπ’ αριθμ. 7224/25-2-2016 αίτηση του ζητά την τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40 στην οδό Ύδρας διότι σταθμεύουν οχήματα και λόγω της στενότητας της οδού είναι δύσκολη η διέλευση οχημάτων αλλά και εμποδίζουν την έξοδο οχημάτων από χώρους στάθμευσης.

18ο Θέμα
Πρόταση της Δημοτικής Αστυνομίας για έκδοση απόφασης Δ.Σ. που θα καθορίζει με ακρίβεια τα οχήματα που δύνανται να σταθμεύουν στην οδό Αγίου Δημητρίου από τη συμβολή της με την οδό Έλλης έως τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως.

19ο Θέμα
Ο Εμμανουηλίδης Κωνσταντίνος του Γεωργίου με την υπ’ αριθμ. 3620/2016 αίτηση του ζητά την τοποθέτηση καθρέπτη στην αγροτική οδό από την οδό Ηρακλέους προς τη νότια παράκαμψη διότι υπάρχει κλειστή στροφή και η ορατότητα είναι περιορισμένη.

20ο Θέμα
Επαγγελματίες των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Κωττουνίου με την υπ’ αριθμ. 16927/2016 αίτησή τους ζητούν τον χαρακτηρισμό θέσης φορτοεκφόρτωσης στην οδό Μ. Αλεξάνδρου μετά τη συμβολή της με την οδό Εμμ. Ζάχου. Την ίδια πρόταση υποβάλλει και η Δημοτική κοινότητα Βέροιας με την υπ’ αριθμ. 39/2016 απόφασή της.

21ο Θέμα
Ο Σουκιούρογλου Χρήστος με την υπ’ αριθμ. 17137/2016 αίτηση του ζητά να του χορηγηθούν κάρτες κατοίκου περιοχής Μπαρμπούτας για τους εκάστοτε πελάτες.

22ο Θέμα
Ο Καραφόλας απόστολος του Γεωργίου με την υπ’ αριθμ. 2575/2016 αίτηση του ζητούν την τοποθέτηση μεταλλικής μπάρας διότι σταθμεύουν αυτοκίνητα στη δίοδο του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διέλευση των πεζών αλλά και η έξοδος  από το οικόπεδό του στην οδό Ελευθερίας 8.

23ο Θέμα
Η Τσιάρα – Σερεμέτα Χρυσάνθη με την υπ’ αριθμ. 18804/2016 αίτησή της ως εκπρόσωπος των καταστημάτων και εργαζομένων στην οδό Αντ. Καμάρα ζητά την επανεξέταση του αιτήματός της από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πεζοδρόμηση της οδού Αντ. Καμάρα από τη συμβολή της με την οδό Ζωγιοπούλου έως τη συμβολή της με την οδό.

24ο Θέμα
Ο Καδόγλου Γεώργιος του Νικολάου με την υπ’ αριθμ. 3417/2016 αίτηση του ζητά να τοποθετηθεί πινακίδα προτεραιότητας STOP στη συμβολή των οδών Αχιλλέως και Καλλιέργη.

25ο Θέμα
Ο Χατζηνικολάκης Θωμάς του Θεμιστοκλέους με την υπ’ αριθμ. 1241/2016  αίτηση του ζητά την τοποθέτηση σιδηρών πασσάλων ή πινακίδων ώστε να υπάρχει ελεύθερη και ανεμπόδιστη  πρόσβαση στο σταθμό αυτοκινήτων επί της οδού Ιεραρχών 3.

26ο Θέμα
Ο Καπρίνης Δημήτριος του Αδάμου με την υπ’ αριθμ. 16522/2016 αίτησή του ζητά την μεταφορά των πινακίδων απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης  που βρίσκεται στην οδό Τρύφωνος 6 (πρώην Κινηματογράφος Καπρίνη), ώστε να καλύπτει όλη την οικοδομή και τον απέναντι χώρο για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων.

27ο Θέμα
Η Δημοπούλου Πολυτίμη με την υπ’ αριθμ. 21160/15-6-2016 αίτησή της ζητά την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων επί της παρόδου Μ. Αλεξάνδρου, στον κοινόχρηστο που συνορεύει με το κατάστημα οπτικών που διαθέτει, διότι σταθμεύουν διάφορα οχήματα με συνέπεια να δυσχεραίνεται η διέλευση πεζών, αλλά και να προκαλούνται βλάβες στην ιδιοκτησία της.

28ο Θέμα
Δημοτική Αστυνομία με το υπ’ αριθμ. Δ.Υ./17-6-2016 έγγραφό της προτείνει την τοποθέτηση κολωνακίων στο πεζοδρόμιο της οδού Λουτρού διότι σταθμεύουν επάνω στο πεζοδρόμιο που είναι ήδη στενό και δυσχεραίνεται η διέλευση των πεζών.

29ο Θέμα
Ο Παππάς Ευάγγελος με την υπ’ αριθμ. 21694/2016 αίτησή του ζητά την τοποθέτηση κολωνακίων στο πεζοδρόμιο της οδού Γράμμου, με τρόπο που να αποτρέπει την στάθμευση οχημάτων πάνω σ’ αυτό, διότι δημιουργείται πρόβλημα εισόδου – εξόδου στα κλειστά γκαράζ της οικοδομής.
Μετά τα παραπάνω η υπηρεσία προτείνει την απόρριψη του αιτήματος του Παππά Ευάγγελου διότι η ικανοποίηση του αιτήματός του θα αποτελέσει προηγούμενο για άλλες παρόμοιες αιτήσεις. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις