Πόσο θα πιάσουν τα συμπύρηνα; - Τι λένε οι πρώτες ενδείξεις;

Δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος Κώστας Αποστόλου, σε σχέση με τη διαμόρφωση των τιμών στο συμπύρινο ροδάκινο για το οποίο οι παραλαβές ξεκινάνε στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΕΚΕ στο ΑΠΕ έχει ως εξής:
«Βρισκόμαστε σε αναμονή της αντίδρασης της διεθνούς αγοράς της κομπόστας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΕ, παραδεχόμενος ότι η κατάσταση είναι δύσκολη.
«Στόχος μας είναι να δώσουμε στους Έλληνες παραγωγούς καλύτερες τιμές, αλλά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το παγκόσμιο σκηνικό, θα είναι μεγάλη επιτυχία εάν καταφέρουμε να αγοράσουμε στις περσινές» τόνισε ο κ. Αποστόλου και πρόσθεσε: «μπορεί προ δέκα ημερών πελάτες της χώρας μας, κυρίως Ευρωπαίοι και ειδικότερα Γερμανοί, να έχουν ζητήσει προσφορές, αλλά ακόμα μέχρι και σήμερα οι συζητήσεις μας δεν έχουν τελεσφορήσει, γεγονός που αναγκάζει και εμάς τους ιδίους να τηρούμε στάση αναμονής». Αναφερόμενος στις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά της κομπόστας, βάσει των εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο, ο κ. Αποστόλου στάθηκε σε τρία σημεία, που αφορούν την αύξηση των εξαγωγών από την Κίνα και την κυκλοφορία κομπόστας Χιλής σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, αλλά και στην υποτίμηση της λίρας Αγγλίας, αποτέλεσμα του πρόσφατου Brexit. Ο πρόεδρος της ΕΚΕ εκτίμησε ότι κυρίως λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, η φετινή παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου «αναμένεται να κυμανθεί στους 296.000 τόνους, έναντι των 302.000 τόνων πέρυσι», αλλά όπως διευκρίνισε, «ασφαλή και έγκυρα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στο προσεχές διάστημα».

Δημοφιλείς αναρτήσεις