Quantcast

http://picasion.com/

«Έκθαμβος» ο Βαρθολομαίος από τη Βεργίνα

Με θέρμη υποδέχθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην πόλη της Βέροιας, λαός, κλήρος, μέλη πολιτιστικών και προσφυγικών σωματείων με τις στολές τους και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε σε επίσημη τελετή, έξω από την προσφάτως ανακαινισμένη, Παλιά Μητρόπολη της πόλης, τον ιερό ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου, όπου τελείται αυτή
την ώρα πανηγυρικός Εσπερινός. Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την άφιξη του έξω από το ναό, όπου τον υποδέχθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ενώ παραβρέθηκαν, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώσας, ο δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιατζίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης, κ.ά.
Ο κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη από το απόγευμα της Δευτέρας, το πρωί της Τρίτης επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του βασιλικού συγκρoτήματος των Αιγών, κτισμένο στα χρόνια του Φιλίππου του Β’, στη Βεργίνα, όπου παρουσία και της γεν. γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων Αγγελική Κοτταρίδη. 
«Είμαι έκθαμβος, γεμάτος από θαυμασμό για την κληρονομιά των πατέρων μας, για το υψηλό επίπεδο πολιτισμού που δημιούργησαν οι πρόγονοι μας» σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος και συνεχάρη ονομαστικά την υπεύθυνη της τοπικής Εφορείας και τη γεν. γραμματέα του ΥΠΠΟ, ευχόμενος μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα συντήρησης και προσθέτοντας χαρακτηριστικά:
«να το θαυμάζει όλος ο κόσμος, να θαυμάζει την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, το μεγαλείο της Μακεδονίας, το μεγαλείο του Φιλίππου, του Αλεξάνδρου…». «Είμαστε υπερήφανοι και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ» είπε ο κ. Βαρθολομαίος. Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος πάντοτε από τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Παντελεήμωνα επισκέφθηκε τη σκήτη του Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βέροιας, όπου και παρακάθισε σε γεύμα.
Αύριο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην Παλιά Μητρόπολη της Βέροιας και το απόγευμα θα παραστεί στις εκδηλώσεις λήξης των «Παυλείων», που διοργανώνονται αυτές τις μέρες στην πόλη, προς τιμήν του ιδρυτή της τοπικής εκκλησίας, Αποστόλου Παύλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ