Quantcast

http://picasion.com/

Μουσική βραδιά με το «Σινάφι» για τους πρόσφυγες της Βέροιας

Το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουνίου, το μουσικό σχήμα «Σινάφι» αφιέρωσε εθελοντικά στο χώρο του Κέντρου Φιλοξενίας των προσφύγων της Βέροιας μια δροσερή βραδιά περιήγησης στις παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας. Με τραγούδια και σκοπούς από τους μευχανέδες της Κωνσταντινούπολης, την Καππαδοκία, τη Σμύρνη και τα παράλια της Μικράς
Ασίας αλλά και από την Θράκη, την Μακεδονία και την Ήπειρο, διηγήθηκαν ιστορίες ανθρώπων που ξενιτεύτηκαν, ερωτεύθηκαν, αγαπήθηκαν και αποχωρίστηκαν. Ξεσήκωσαν τους πρόσφυγες που μετά το εφτάρ, του ραμαζανιού, ήρθαν με γυναικόπαιδα και μωρά, νέοι και γέροι, χειροκρότησαν στο ρυθμό, τραγούδησαν μαζί τους, έπαιξαν και οι ίδιοι τις μουσικές τους και χόρεψαν στους ήχους της παράδοσης της ανατολής.

Το «Σινάφι» φτιάχτηκε από τρεις γυναίκες μουσικούς από την Ελλάδα, που συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου μένουν και συνεχίζουν να εμπνέονται από τον τεράστιο μουσικό της πλούτο. Το μουσικό τους ταξίδι ξεκίνησε πριν δυο χρόνια, όταν αποφάσισαν να παρουσιάσουν μια συλλογή από τις κοινές τους μουσικές ιστορίες. Ιστορίες εμπνευσμένες από την παράδοση, ερμηνευμένες στο σύγχρονο αστικό τοπίο, στο κοινό μας παρόν.

Για την αυθόρμητη διοργάνωση ευχαριστούμε θερμά το Τριο Συνάφι, και την ΤΕXAS για την άμεση και δωρεάν παροχή της τεχνικής ηχητικής υποστήριξης, αλλά και τους νέους φοιτητές και επιστήμονες της πόλης μας για την πρωτοβουλία.

Το «Σινάφι» αποτελούν οι:
Ασινέθ Φωτεινή Κοκκάλα – κανονάκι
Μαρίνα Λιόντου Mohamend – ούτι Έλενα Μουδίρη Χασιώτου – φωνή, κρουστά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ